5 Chrome extensies die je productiviteit vergroten

Door: Martin Gijzemijter | 16 oktober 2013 12:00

Nieuws

Chrome is een snelle, gebruiksvriendelijke en efficiënter browser. Maar het kan natuurlijk altijd beter en Chrome biedt die mogelijkheid met behulp van extensies. De volgende 5 extensies helpen je nóg efficienter werken met Chrome.

Screen Capture

Of je nu Windows gebruikt of OS X, het vastleggen van schermafbeeldingen is niet ingewikkeld, een toetsencombinatie is genoeg. Echter, wil je een hele webpagina als afbeelding met klikbare links vastleggen, dan heb je al snel wat geavanceerdere software nodig en die is vaak niet gratis. Screen Capture is een geweldige tussenoplossing. Eén druk op de knop en je legt de webpagina vast.

Download Screen Capture.

Met Screen Capture leg je vanuit je browser hele webpagina's vast.

Send with Gmail

Als je links met iemand wilt delen, dan doe je dat tegenwoordig waarschijnlijk via Facebook, Twitter of een andere sociaal netwerk. Wil je echter even een linkje naar jezelf sturen, dan is een mailtje vaak de snelste manier. De extensie Send with Gmail maakt dat extra snel, door met één druk op de knop een nieuw Gmail-bericht te openen waarin de link van de huidige pagina is geplaatst.

Download Send with Gmail.

Met een druk op de knop voeg je de huidige pagina toe als link aan een Gmail-bericht.

Write Space

Belangrijke documenten tikken we doorgaans in een tekstverwerker, zoals Word. Maar het zal je waarschijnlijk ook relgematig gebeuren dat je snel even een kladblok opent om iets te typen. Dat is ook heel handig wanneer je in een CMS werkt en even tekst zonder opmaak moet tikken of plakken. Write Space biedt dan uitkomst. Een supersimplistische 'tekstverwerker' zonder opmaak, waarin je snel even wat tekst kwijt kunt.

Download Write Space.

Een superminimalistische tekstverwerker, ingebouwd in je browser.

Chroma

Als je ooit wel eens een website hebt gebouwd, dan herken je ongetwijfeld de situatie waarin je Photoshop moest opstarten om te bekijken hoe bepaalde kleuren bij elkaar staan en wat de bijbehorende hex-code is. Met Chroma is dat niet meer nodig. Met één druk op de knop lanceer je een kleurwiel waarin je heel eenvoudig kleuren kunt vergelijken, en met een rechtsklik de bijbehorende code selecteert. Daar is geen Photoshop meer bij nodig.

Download Chroma.

Nooit meer Photoshop openen om kleuren op te zoeken, dankzij Chroma.

Tab Packager

Wanneer je online op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, dan ontstaat er vaak al snel een situatie waarin je browser vol staat met tabbladen. Een rommeltje, maar je wilt geen tabbladen sluiten, omdat je bang bent die ene belangrijke pagina te vergeten. Tab Packager helpt je in dit geval, want door deze extensie te gebruiken, worden alle pagina's die je open hebt, in één klap toegevoegd als links aan een verzamelpagina, die je vervolgens aan je Favorieten kunt toevoegen voor later. Zo houd je alle pagina's die je wilde zien, zonder dat je browser én je geschiedenis verandert in een warboel aan links.

Download Tab Packager.

Teveel tabbladen open? Laat ze op één pagina verzamelen door Tab Packager

0 Reactie(s) op: 5 Chrome extensies die je productiviteit vergroten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.