5 dingen die je moet weten over het stoppen van Live Mail 2012

Door: Lub Snoek Lub | 30 mei 2016 14:05

Apps & Software

Microsoft heeft in mei aangekondigd dat de e-mailadressen van Hotmail, Live.nl en Outlook.com vanaf juni niet meer compatibel zullen zijn met Windows Live Mail 2012.

Outlook.com krijgt een vernieuwing waardoor het verouderde Windows Live Mail niet meer in staat is om mail van deze drie domeinen te downloaden en verzenden. Gebruik jij nog Windows Live Mail 2012? Dit is wat je kan doen. Lees ook: E-mail exporteren en importeren doe je zo.

1. Mail en Agenda

Heb je al Windows 10? Dan kun je gebruik maken van de ingebouwde Mail- en Agenda-apps van Windows 10 om Hotmail/Live/Outlook-berichten te lezen en te versturen.

2. Gratis Windows 10

Heb je nog geen Windows 10? Als je computer op Windows 7 of Windows 8 draait kun je tot 29 juli gratis upgraden naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.

3. Webmail

Hoewel de applicatie vanaf juni niet meer werkt, kun je altijd nog gebruik blijven maken van de website via Outlook.com als webmail. Deze website blijft gewoon werken voor alle versies van Windows. De webmail van Outlook werkt snel en gemakkelijk en biedt vrijwel dezelfde functionaliteit die je ook hebt met andere mailprogramma's.

4. Microsoft Office

Heb je op je computer een Microsoft Office-pakket van 2013 of 2016? Dan heb je waarschijnlijk ook het programma Outlook op je computer staan. Outlook 2013 en Outlook 2016 ondersteunen mailaccount van Hotmail, Live en Outlook en deze blijft gewoon werken op Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

5. Gmail en Yahoo

Hotmail, Live en Outlook doen het straks niet meer, maar andere email-clienten blijven het wel gewoon doen. Als je Windows Live Mail 2012 gebruikt met Gmail of Yahoo, heb je dus niets te vrezen. Alleen de functionaliteit met Outlook-gerelateerde account valt weg vanwege vernieuwde synchroniseringsmethodes.