5 gratis alternatieven voor Live Messenger

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 07 augustus 2013 16:37

Apps & Software

MSN (later Live) Messenger is sinds enkele maanden definitief opgegaan in Skype. De populaire berichtendienst met videochatfunctie werd zo opeens ingeruild voor een videochatdienst met berichtenmogelijkheid. Er is geen weg terug, maar er zijn wel alternatieven.

Google Hangouts

Google Hangouts is de opvolger van Google Talk. Het uiterlijk van Google Hangouts is erg basaal. Dat is fijn, want zo ligt de nadruk op het chatten met contacten die je in je Google-account hebt opgeslagen. Groot voordeel is dat je Google Hangouts ook op je Android-apparaat kan gebruiken of in een Gmail-browservenster.

Aan de slag met Google Hangouts.

Facebook Messenger

Als je actief bent op Facebook is de Messenger hiervan een volwaardig alternatief. Niet alleen kan je chatten met je Facebook-vrienden vanuit een desktopprogramma, ook (onder andere) via de mobiele app en vanuit de browser op de Facebook-pagina.

Aan de slag met Facebook Messenger.

Pidgin

Met het (Nederlandstalige) chatprogramma Pidgin knoop je meerdere chatdiensten in één interface. ICQ, Facebook, IRC etc. Op het moment van schrijven kan je het programma ook nog gebruiken met Live Messenger, maar voor hoelang is vooralsnog de vraag.

Aan de slag met Pidgin.

Digsby

Net als Pidgin kan je Digsby gebruiken om in één programma meerdere chatdiensten te gebruiken. Vooral als je gehecht was aan de oude Live Messenger, kan je het uiterlijk van Digsby wel waarderen. Bovendien krijg je ook een melding als je een e-mail ontvangt.

Aan de slag met Digsby.

iMessage

Maak je gebruik van een Mac, iPad en/of iPhone, dan kan je via de berichtenservice iMessage makkelijk chatten met contactpersonen. iMessage is alleen beschikbaar voor Apple-apparaten. Onbegrijpelijk, want hierdoor zal het aantal beschikbare contactpersonen beperkt blijven.

Aan de slag met iMessage.

0 Reactie(s) op: 5 gratis alternatieven voor Live Messenger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.