5 gratis programma's om je media te beheren

Door: Joris Peterse | 25 augustus 2014 10:20

How To

Je pc staat waarschijnlijk vol met films, muziek, e-books en andere mediabestanden. Maar hoe organiseer je die hele collectie en hoe maak je ze klaar om op je tablet, smartphone of e-reader af te spelen?

Freemake Video Converter

Welk bestandsformaat en welke resolutie heb je nodig om films op je smartphone of tablet te zetten? Te hoog is zonde van je opslagruimte, te laag ziet er niet uit. Met Freemake Video Converter zet je alle bestanden voor het geselecteerde apparaat.

Calibre

De enige tool die je nodig hebt voor je e-books is Calibre. Niet alleen beheer je je digitale boeken, ook converteer je ze naar een ideaal formaat voor jouw e-reader. Met plug-ins breid je de functionaliteit uit.

Tagscanner

Als je je muziekbestanden van de correcte metadata (tags) voorziet, worden bestandsgegevens correct getoond op je mp3-speler. Je voorziet je muziek eenvoudig van de juiste tags met Tagscanner.

Duplicate File Finder

Het kan natuurlijk gebeuren dat een liedje, foto of een video meerdere malen op je harde schijf opduikt. Met Duplicate File Finder doorzoek je je schijf naar dubbele bestanden.

CopyTrans Manager

Bestanden overzetten naar je Android gaat eenvoudig via de verkenner. Voor je iPhone en iPad lijk je vast te zitten aan iTunes. Maar je kunt ook CopyTrans Manager gebruiken om je muziek en video's van en naar je Apple-apparaat te krijgen.

1 Reactie(s) op: 5 gratis programma's om je media te beheren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 augustus 2014 13:39 Anoniem
    foto's van je iphone naar je pc gaat toch gewoon via usb-kabel/verkenner, werkt zelfs NIET via iTunes
    Gaat dat andersom dan niet ?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.