5 gratis tools die je helpen bij de Windows-installatie

Door: Joris Peterse Joris | 09 oktober 2013 12:10

Apps & Software

Soms ontkom je er niet aan om Windows opnieuw te installeren. Een schone lei, een virusinfectie, een up- of downgrade... Als je de goede gereedschapsset achter de hand hebt, is Windows installeren zo gepiept - en bovendien geheel naar eigen wens.

EaseUS Todo Backup Free

Ook als je Windows niet herinstalleert, is een recente back-up natuurlijk altijd een must. Hiervoor kan je EaseUS Todo Backup Free gebruiken, maar ook om je gegevens over te zetten.

Ga hier aan de slag met EaseUS Todo Backup Free.

Windows 7 USB/DVD Download Tool

Met dit programmaatje maak je een opstartbare usb-stick waarmee je Windows installeert. Het enige wat je nodig hebt, is een schijfimage in de vorm van een iso-bestand van de Windows-installatie-dvd.

Ga hier aan de slag met Windows 7 USB/DVD Download Tool.

Parted Magic

Met het Windows-installatieprogramma heb je ook wat partitioneermogelijkheden. Opstarten met Parted Magic biedt echter meer mogelijkheden om je schijven op te delen of partities juist weer aan elkaar te lijmen.

Ga hier aan de slag met Parted Magic.

Magical Jelly Bean Keyfinder

Productcodes zijn eenvoudig kwijt te raken en als je die van Windows zelf kwijtraakt is een herinstallatie onmogelijk. Met Magical Jelly Bean Keyfinder spoor je je Windows-licentiecode op, evenals die van Office en andere software.

Ga hier aan de slag met Magical Jelly Bean Keyfinder.

DriverMax

Om je systeem zo snel en veilig mogelijk te houden is het nodig om de recentste drivers te hebben. Maar het is vaak lastig de goede drivers te vinden én up to date te houden. DriverMax neemt deze taak over en biedt een back-upfunctie voor drivers.

Ga hier aan de slag met DriverMax.