Haal alles uit je cloudopslag met deze 5 gratis tools

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 27 januari 2016 10:01

Apps & Software

Cloudopslag is handig, maar er zitten vaak een paar mankementen aan. Met de juiste tools kun je er echter voor zorgen dat je optimaal gebruik maakt van je online opslagdienst.

IFTTT

Maak je gebruik van meerdere online diensten? Knoop ze aan elkaar met IFTTT. Met deze dienst kun je een steeds groter wordende verzameling online diensten met elkaar verbinden. Je kunt zo bijvoorbeeld een tweet sturen als je op je werk aankomt, een e-mail ontvangen als je je wekker hebt gemist, of wat voor creatiefs je dan ook bedenkt. Lees ook: De handigste IFTTT-recepten.

Maar ook voor je clouddiensten is IFTTT erg handig. Maak een account aan, log in met online diensten en laat ze middels 'recepten' samenwerken. Bijvoorbeeld om getagde foto's van je op Facebook automatisch op je Dropbox op te slaan.

syncDriver for OneDrive

Wil je meer mogelijkheden met OneDrive? Probeer dan syncDriver eens uit. Handig is dat het ook werkt op Windows XP en Windows en 10 met een lokaal account. Bovendien kun je meerdere lokale mappen synchroniseren.

SortMyBox

Staat je online opslagruimte vol met allerlei verschillende soorten bestanden? Met SortMyBox zoek en sorteer je eenvoudig je bestanden en mappen op Dropbox of Box.com.

KISSr

Je kunt natuurlijk je opslagruimte gebruiken voor back-ups of losse bestanden. Maar waarom host je je website er niet op? Dat kan prima via de webhosting-dienst KISSr. Het werkt helaas wel alleen met Dropbox.

Jolicloud

Het aantal verschillende cloudopslagdiensten is haast niet meer te tellen en iedere week groeit zelfs het legertje online beheertoepassingen om deze verschillende opslagdiensten te combineren. Het Franse Jolicloud heeft een elegante manier bedacht om verschillende diensten voor opslag in de datawolk en sociale media met elkaar te verbinden.

Maak een account aan en koppel de dienste die je wil gebruiken. Bekende diensten als Dropbox, OneDrive en Google Drive worden ondersteund, maar ook kleinere en minder bekende platformen als SugarSync en Ubuntu One werken prima. Jolicloud is ideaal als je veel diensten hebt toch in één keer bij al je bestanden moet zijn.