Maak Windows nog beter met deze 5 gratis tools

Door: Joris Peterse Joris | 21 november 2014 13:11

Apps & Software

Windows is van zichzelf al erg compleet, maar er zijn toch dingen die nog veel beter en sneller kunnen. Daar spelen enthousiaste ontwikkelaars gelukkig op in. We geven je vijf handige tooltjes die eigenlijk standaard zo uitgebreid in Windows zouden moeten zitten.

01 Everything

De zoekfunctie van Windows is handig om programma's op te zoeken en te starten. Everything graaft een stuk dieper en is in staat om erg snel (zelfs individuele) bestanden op te zoeken.

02 TeraCopy

Bestanden verplaatsen in Windows is vaak een klucht. Dat klusje is met TeraCopy juist een verademing: je kunt pauzeren en hervatten, en TeraCopy gaat gewoon door met de volgende bestanden wanneer een bestand een foutmelding genereert.

03 Process Explorer

Taakbeheer is met de komst van Windows 8 flink verbeterd. Maar wil je meer weten over welke processen er allemaal actief zijn op je pc, probeer dan eens Process Explorer uit.

04 7Zip

Windows kan omgaan met zip-bestanden. 7Zip's functionaliteit is echter een stuk uitgebreider. Het kan met meerdere vergelijkbare bestandstypes overweg en kan tevens gebruikt worden voor een versleutelde bestandscontainer.

05 Notepad++

Kladblok in Windows is heel basaal. Notepad++ breid de functionaliteit wat uit, met tabjes om meerdere bestanden tegelijk te bewerken en spellingscontrole. Ook is het extra overzichtelijk voor knutselaars die met html en allerlei andere programmeertalen werken.