5 handige apps voor de beste selfie

Door: kim-van-arendonk | 06 juli 2014 10:00

How To

Het maken van een selfie is zo gedaan. Maar voor een bijzondere selfie kun je handige apps of accessoires gebruiken. Wij zetten er een paar op een rij.

1. Selfie Cam

Duidelijke app en bedoelt voor maar één reden, het maken van een selfie. Je kunt een timer instellen van 3, 5 of 10 sec, kunt rasterlijnen toevoegen voor een goede compositie en direct uitsnijden naar vierkant. Ideaal als je de selfie direct op bijvoorbeeld Instagram wil plaatsen.

Grappig zijn de teksten, snorren, brilletjes of zonnebrillen die je achteraf kunt toevoegen. De meeste mogelijkheden zijn betaald maar er zit een paar grappige gratis varianten tussen. Laatste is een glimlach detectie, helaas werkt die niet zo goed. Wij hebben onze mondhoeken bijna gescheurd en we kregen nog geen foto.

App voor iOS: Gratis

2. CamMe

Een iPhone heeft geen zelfontspanner zoals de meeste andere telefoons wel standaard hebben. Daarvoor zul je dus een app moeten downloaden. Een leuke is CamMe. Hiermee hoef je niet zelf de ontspanknop in te drukken maar steek je je hand op naar je telefoon. Door het maken van een vuist schakel je de zelfontspanner in en 'klik', na 3 seconden heb je een prachtige selfie.

Je moet wel een beetje afstand hebben om het goed te laten werken. Het werkt bij voorbeeld perfect op een Selfie Stick (zie laatste punt)

App voor iOS: Gratis

3. Facetune

Natuurlijk maak je een selfie om er zelf mooi op te staan. Daar kan deze app je nog een beetje extra mee helpen. Geen gedoe in Photoshop maar met een paar simpele vegen op je scherm maak je je huid gladder, tanden witter en de achtergrond onscherp. Het is geen goedkope app maar het werkt wel erg verslavend. Vooral doordat je de voor en na naast elkaar kunt zien.

App voor iOS: € 2,69

App voor Android: komt snel

4. Selfie360

Natuurlijk gaat een selfie om foto van jezelf maar is het niet leuk om wat meer te laten zien? Dat zullen de makers van Selfie360 bedacht hebben. Je maakt namelijk een startfoto en draait dan zelf rond. De app maakt meerdere foto's en plakt die snel achter elkaar tot een grappig bewegend beeld. Het vergt wel wat oefening en je moet niet te snel bewegen. Dan raakt de app in de war.

App voor iOS: Gratis

App voor Android: Gratis

5. SnapDash

Na zoveel selfies kun je misschien geen leuke pose meer bedenken. Daar is de app SnapDash voor! Het werkt heel simpel. Je installeert de app en kiest een categorie. Direct krijg je een opdracht die je binnen 3, 6 of 9 seconden moet uitvoeren. Gegarandeerd lol! Denk aan categorie Leven als een T-rex met als opdracht "Je bent een T-rex voor het eerst op schaatsen." Of in de categorie Twee Personen poses met als opdracht: "Dolfijn en Trainer." We kunnen wel uren doorgaan!

App voor iOS: Gratis

Selfie Stick

Naast deze leuke apps voor de unieke selfie kun je ook een Selfie Stick gebruiken. Het is een simpel ding, een uitschuifbare stok van ongeveer 1 meter lang met aan het uiteinde een houder voor je mobiele telefoon. Het zijn universele houders dus de meeste gangbare telefoons kun je bevestigen. Let wel goed op dat je alles goed vast draait en klemt voordat je de stick uitschuift.

Het voordeel van de stick is dat je veel meer van je omgeving kunt zien dan bij een gewone selfie. Dus wil jij laten zien dat je met al je vrienden bij een tof popconcert staat of dat prachtige uitzicht? Gebruik een selfie stick. Je kunt ze onder andere aanschaffen bij selfiesticks.nl

Foto: www.selfiesticks.nl

1 Reactie(s) op: 5 handige apps voor de beste selfie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 juli 2014 17:07 Anoniem
    kijk ook eens naar Layerizer
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.