5 tools voor een spannende presentatie

© PXimport

5 tools voor een spannende presentatie

Geplaatst: 8 november 2013 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Je kunt natuurlijk een presentatie maken in PowerPoint of Keynote, maar er zijn meer mogelijkheden. Verras je baas en collega's met deze 5 tools om handig een indrukwekkende presentatie te maken en te presenteren.

1.Prezi

We gebruiken presentaties vaak omdat we onze ideeën vorm willen geven. In dit geval is visualisatie vaak een van de meest cruciale onderdelen. Prezi is een presentatie tool dat het concept heeft van een visuele mind-map. Je kunt inzoomen, doorschuiven, uitzoomen en zelfs ronddraaien: alles behalve saai dus!

Door de in- en uitzoom mogelijkheden is het mogelijk je denkproces goed over te brengen op je publiek. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende sjablonen of vanaf de grond af aan een eigen idee uitwerken. Je kunt video's invoegen, afbeeldingen, tekeningen en zelfs PDF-bestanden.

Je kunt de presentatie in de cloud laten staan of downloaden voor offline gebruik. Je kunt gratis beginnen maar er zijn ook uitbreidingen mogelijk waar je wel voor moet betalen. Let er wel op dat je niet te enthousiast gaat ronddraaien en inzoomen, je wilt je publiek ook niet duizelig maken.

2. Google presentations

Google Presentations is een onderdeel van Google Docs. Je werkt met Google Presentations in de cloud en het is vooral erg handig in gebruik, zelfs gemakkelijker dan PowerPoint. Dus als je gewend bent aan PowerPoint duurt het niet lang voor je het optimale uit deze tool kunt halen. Het voordeel van Google is dat je met meerdere mensen, real-time, aan een project kunt werken. Het gebruik is gratis. Kortom, een eenvoudige maar handige manier om samen presentaties te maken.

3. Projeqt

De presentatie methode Projeqt werkt met een mooi design en biedt vele mogelijkheden om materialen te betrekken uit verschillende bronnen. Voeg gemakkelijk informatie toe vanaf je Facebook, LinkedIn, YouTube, Spotify en nog veel meer. Zelfs feeds, tweets en blogs worden real-time weergegeven. Als je op zoek bent naar een presentatie methode waarin je verschillende social media kanalen wilt betrekken is Projeqt de juiste keuze. De presentatie is vervolgens makkelijk te delen en te versturen. Aanmelden is gratis.

4. Scooch

Scooch is een toegankelijke, web gebaseerd presentatie methode. Je kunt presentaties maken en vervolgens gemakkelijk insluiten in webpagina's. Het programma biedt een uitgebreide handleiding en de niet-commerciële licentie is gratis. Een handige tool als je een presentatie wilt maken voor online gebruik, zoals een website of blog.

 

© PXimport

5. Slideshare

Slideshare is 's werelds grootste community om PowerPoint, OpenOffice, Keynote, PDF's en infographics te delen, uploaden, taggen en ambedden. Je kunt hier geen presentaties in maken maar SlideShare is vooral ideaal als je presentatie online zichtbaar wilt maken. Je presentaties worden namelijk ook erg goed geïndexeerd door internet zoekmachines waardoor je in de zoekresultaten wordt getoond. Met de uitbreiding SlideCast kun je ook audio toevoegen aan je presentatie.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten