5 redenen om nu over te stappen naar Flickr

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 mei 2013 15:30

Apps & Software

Flickr, de populaire dienst voor het delen van foto’s, is volledig vernieuwd. De dienst heeft een flinke update gekregen, waarbij het design van de website volledig is gewijzigd en een aantal nieuwe features zijn toegevoegd. Ook de iOS-app van Flickr is geüpdatet. In dit artikel vind je vijf redenen om nu over te stappen naar Flickr.

1 Hoge resolutie foto’s en video in Full HD

Flickr besteedt in de nieuwe update veel aandacht aan het vertonen van hoge resolutie foto’s. Zowel foto’s als video's worden in Full HD weergegeven. Dit soort foto’s konden voorheen wel worden geüploaded, maar werden in een kleiner formaat weergegeven. Deze beperking is dus opgeheven. Video’s kunnen voortaan worden geüploaded in 1080p.

Het nieuwe design vult het scherm nagenoeg volledig met foto’s

Ook het design van de website is volledig vernieuwd, waarbij veel aandacht is voor de hogere kwaliteit content. Zo zijn de witte stukken op de homepagina van Flickr nagenoeg verdwenen en wordt het scherm bijna volledig gevuld door foto’s. Hierdoor ontstaat een soort collage, waar gebruikers eenvoudig doorheen kunnen scrollen. Flickr probeert de aandacht van de bezoeker dus volledig op de foto’s te richten.

2 Gratis één terabyte opslagruimte

Zowel foto’s als video’s kunnen voortaan in hoge resolutie worden opgeslagen. Dit kost natuurlijk veel opslagruimte. Flickr vergroot daarom de opslagruimte van Flickr aanzienlijk. Gebruikers van een gratis account krijgen 1 terabyte aan opslagruimte tot hun beschikking. Flickr belooft dat gebruikers hierdoor veertig jaar lang ieder uur een foto kunnen uploaden zonder de opslagruimte volledig te vullen.

Flickr stond gebruikers voorheen toe maximaal 200 foto’s gelijktijdig zichtbaar te maken op hun Flickr-profiel. Deze beperking is opgeheven, waardoor gebruikers voortaan een onbeperkt aantal foto’s op hun profiel kunnen vertonen. Video’s kunnen worden opgeslagen in 1080p. De omvang van videobestanden kan hierdoor in korte tijd fors toenemen. Video’s die in 1080p worden geüploaded mogen daarom maximaal drie minuten lang zijn.

Heb je niet voldoende aan de 1 terabyte opslagruimte die Flickr gratis beschikbaar stelt? Het is mogelijk de opslagruimte te verdubbelen tot 2 terabyte met het ‘Doublr’-account. Het Doublr-account is voor 499,99 dollar of ongeveer 390 euro per jaar beschikbaar.

3 Slideshow-modus

Het nieuwe ontwerp van Flickr is dus volledig gericht op het weergeven van foto- en videobeelden. Dit is ook terug te zien in een nieuwe feature: de slideshow-modus. De feature doet precies wat de naam doet vermoeden en geeft gebruikers de mogelijkheid foto’s in een slideshow weer te geven. Foto’s worden hierdoor automatisch vertoond, zonder dat gebruikers handmatig de volgende foto hoeven te selecteren. Slideshows zijn dan ook ideaal om grote hoeveelheden foto’s aan anderen te tonen zonder continu in de weer te hoeven zijn met de computer.

Klik op de pijl om de slideshow te starten

4 Nieuwe manier om foto’s en video’s te uploaden

Ook het uploaden van content naar Flickr is vernieuwd. De website is voorzien van een drag & drop-systeem waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen uploaden door deze naar Flickr te slepen. Dit maakt het opzoeken van bestanden aanzienlijk eenvoudiger. Zo kunnen gebruikers nu via Spotlight de content die zij willen uploaden razendsnel opzoeken. Het is mogelijk bestanden los te uploaden, maar je kan ook een hele groep foto’s of video’s in één keer in Flickr plaatsen.

Content kan worden geüpload door de foto of video simpelweg naar Flickr te slepen

Het is mogelijk allerlei informatie aan foto’s en video’s te koppelen. Zo kan content worden voorzien van een beschrijving en tags. Ook is het mogelijk aan te geven welke personen op de foto zichtbaar zijn. Vind jij een drag & drop-systeem maar niets? Ook de oude uploadtool is (voorlopig) nog beschikbaar.

5 Vernieuwde iPhone- en iPad-app

Ook de iPhone- en iPad-app van Flickr is onlangs vernieuwd. De Flickr-app biedt nu ook ondersteuning voor hashtags. Flickr-gebruikers maken al lange tijd gebruik van hashtags om onderwerpen te koppelen aan een foto of video. Het gebruik van hashtags was tot nu toe echter niet officieel ondersteund.

Flickr gaat nu dus alsnog overstag en voegt ondersteuning voor hashtags toe aan zijn iPhone- en iPad-app. Hashtags die voortaan in de naam of beschrijving van een foto of video wordt geplaatst veranderen automatisch in links. Door op een dergelijke link te klikken wordt een overzicht opgeroepen van alle content die van deze hashtag is voorzien. De hashtags zijn dan ook een handig hulpmiddel om snel meer foto’s en video’s over hetzelfde onderwerp te vinden.

Koppel hashtags aan foto’s en video’s

Lees hier wat de gevolgen voor Flickr Pro-gebruikers zijn.

0 Reactie(s) op: 5 redenen om nu over te stappen naar Flickr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.