5 tips voor Google Assistant

Door: Stefanie Katzenbauer | 14 augustus 2018 08:36

Google Assistant
How To

Google Assistant is nu ook in het Nederlands beschikbaar! Deze virtuele assistent is er natuurlijk om jouw leven gemakkelijker te maken. Daarom delen wij graag deze 5 tips voor je Google assistent om er alles uit te halen wat erin zit!

Reizen van A tot Z

De Google Assistant helpt je met het plannen van je reis. Dit begint bijvoorbeeld bij het vinden en boeken van tickets tot de inschatting van je reisduur. Zo kun je een vliegvakantie of een dagelijkse rit naar je werk tot in het detail uitstippelen.

Ga je bijvoorbeeld op vakantie? Vraag dan aan je Google Assistant: “vind de goedkoopste tickets naar Malaga”. Wil je ook nog bezienswaardigheden aanbevolen krijgen? Vraag dan “wat zijn de bezienswaardigheden 

Op de hoogte van je afspraken

Als je je agenda online bijhoudt, check je met je Google Assistant makkelijk je agenda. Te laat komen of het verwarren van data is daarmee verleden tijd! Vraag je assistent om een wekker te zetten die ervoor zorgt dat je op tijd vertrekt. Zo ben je met een paar simpele vragen voorbereid op je dag! Vraag “wat staat er in mijn agenda voor morgen?” en “maak een herinnering voor mijn afspraak van drie uur.”

Uren vermaak

Je hoeft je Google Assistant heus niet alleen voor zakelijke en serieuze dingen te gebruiken. De assistent is er niet alleen om jouw leven makkelijker maar ook leuker te maken. Vraag bijvoorbeeld eens om een inspirerende quote of een goede grap.

Heb je zin in wat langduriger vermaak? Zeg dan “ik wil iets leuks doen” of “geef me een raadsel”. Daarnaast kun je natuurlijk alle mogelijke vragen aan jouw Google Assistant stellen. Weten hoe lang alle Lord of the Rings films samen duren? Vraag het haar!

Muziek, films en series kijken

Je kunt je Google Assistant koppelen aan bijvoorbeeld je Spotify-account. Als je dan een opdracht geeft om bepaalde muziek af te spelen, zal je Google Assistant dat meteen voor je doen. Met een smartTV kun je dan ook makkelijk de opdracht geven om je favoriete serie op te zetten. Als je een Chromecast hebt kan er meteen worden gekeken. Zo kun je meteen op de bank neerploffen voor wat welverdiende ontspanning!

Makkelijk bellen en smsen

Iemand een berichtje sturen of bellen was nog nooit zo makkelijk. Wil je iemand een smsje sturen? Zeg dan “stuur een smsje aan * naam *” vervolgens kun je je tekst zo inspreken. Hetzelfde geld voor appen. Verander dan het woord ‘smsje’ voor het woord ‘appje’.

Ook bellen is een fluitje van een cent. Geef de opdracht “bel * naam *” en je telefoon zal meteen overgaan tot de oproep. Zit je in de auto? Dan kan je aangeven om te bellen via luidspreker.

0 Reactie(s) op: 5 tips voor Google Assistant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.