500 Toprestaurants aan de tand gevoeld

Door: ringo-van-dorst | 26 december 2011 12:00

Review

Wil je weten waar je het aller-lekkerst bereide voedsel van Nederland vindt? In Lekker 2012 worden de beste 500 restaurants voor je gerecenseerd en weergegeven in een goed functionerende en professioneel uitziende app.

De app heeft een standaardinterface met vijf tabs: "Dichtbij", waar je een zoom-bare kaart van jouw huidige locatie en omstreken te zien krijgt, met daarop de restaurants die het tot de top-500 geschopt hebben. "Top 100" geeft inzicht in welke restaurants tot de echte top behoren (de plekken 101-500 zijn niet genummerd). "Lekker 500" geeft je het aantal in de toplijst meegenomen restaurants per provincie en na door-tappen de lijst van alle restaurants van de gekozen provincie, met eventuele ranking (1-100). "Zoeken" behoeft geen verdere uitleg en "Over" geeft je aanvullende informatie over de app.

De recensies beschrijven de sfeer, de bediening en de genuttigde gerechten tot in het kleinste detail, waar de bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden je om de oren vliegen. Ook wordt de vanaf-prijs voor een lunchmenu, dinermenu en huiswijn gegeven en het aantal zitplaatsen (in de app 'couverts' genoemd). De recensenten zijn kritisch, maar dat is natuurlijk nodig om onderscheid te kunnen maken tot de betere en de beste restaurants. Bij iedere recensie vind je één of meerdere foto's van het interieur en soms een korte samenvatting van de positieve punten. Sommige recensies hebben een apart tabje aan de bovenzijde gereserveerd voor een kort bericht over de chefkok.

Kortom

Lekker 2012 geeft je een uitgebreide recensie van de 500 beste restaurants die ons land rijk is. Wanneer je daadwerkelijk van plan bent om het geld neer te leggen voor een maaltijd bij deze toprestaurants, dan geeft de app je waarschijnlijk wel waar voor je geld: namelijk de keuze voor een uitstekend restaurant. Als je echter slechts nieuwsgierig bent naar wat er in de buurt aan buitengewone restaurants te vinden is, dan is Lekker 2012 voor jou de aanschafprijs wellicht niet waard.

0 Reactie(s) op: 500 Toprestaurants aan de tand gevoeld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.