6 alternatieven voor Photoshop-cloud

Door: jasper-bakker | 15 mei 2013 09:44

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Adobe gaat voluit voor de cloud en sleurt klanten mee. De Creative Suite, met daarin Photoshop, is voortaan de Creative Cloud en moet per maand worden betaald. Alternatieven? Hier enkele.

Photoshop is al jaren zo bekend en veelgebruikt dat het onmisbaar lijkt. De naam voor het beeldbewerkingspakket is zelfs verworden tot een algemeen bekend werkwoord, ondanks Adobe's verbod daarop. De los verkrijgbare applicaties in de Creative Suite zijn vanaf de nieuwe versie niet meer. Ze worden vervangen door een clouddownload, gekoppeld aan een abonnement met maandelijkse betaling.

Deze omslag gebeurt komende maand al. Het nieuwe Photoshop CC (Creative Cloud) is voorzien van vele nieuwe functies, waar grafici ongetwijfeld van likkebaarden. Maar sommigen willen liever gewoon een eenmalige software-aankoop. Hier enkele mogelijkheden daarvoor.

Oud-rivaal: Corel

Vroeger, vóór de totale marktdominantie van Photoshop, was er een stammenstrijd tussen Adobe-adepten enerzijds en de aanhangers van Jasc. Wie? Jasc, maker van Paint Shop, later Paint Shop Pro. Dat pakket is vervolgens opgekocht door Corel, softwareveteraan die bekend is van klassiekers als WordPerfect en CorelDraw. Die firma is nog altijd actief en biedt ook nog altijd Paint Shop Pro. In een gewone en een Ultimate-uitvoering.

Ook Paint Shop Pro kan photoshoppen:

[youtube]OocqbZN3eT8[/youtube]

Mac only: Pixelmator

Macs zijn van oudsher hét platform voor grafisch design, in de praktijk nagenoeg exclusief uitgevoerd met producten van Adobe. Of met die van het door Adobe overgenomen Macromedia. Maar Mac OS X heeft wel meer beeldbewerkingspakketten. Zoals Pixelmator, dat ook makkelijk via Apple's Mac App Store is te kopen. Volgens sommigen een waardig alternatief voor Photoshop, ondanks het gemis aan CMYK-ondersteuning en functies voor printpublicaties. In een vergelijking op verschillende beeldbewerkingshandelingen scoort Pixelmator toch best aardig.

0 Reactie(s) op: 6 alternatieven voor Photoshop-cloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.