6 krachtige Google Drive functies die je vast nog niet gebruikt

Door: derek-walter | 07 november 2014 12:34

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Google Drive apps zijn geliefd vanwege hun eenvoud en gebruiksgemak. En hoewel we het pakket nooit met Microsoft Office zouden vergelijken, hebben Docs, Sheets, en Slides een aantal indrukwekkende functies die je waarschijnlijk over het hoofd hebt gezien.

We wijzen je hier op een aantal van de nieuwste functies en verborgen juweeltjes die je kunnen helpen om tijd en gedoe te besparen en documenten te creëren die indruk zullen maken op je leraren, collega's, en - het belangrijkste - je baas.

Docs is goed voor het onderzoek

In onze voornamelijk papierloze wereld is tekst interactief, en lezers verwachten links om verbindingen the leggen met gerelateerde artikelen. Het correct citeren van je bronnen in een artikel of scriptie is absoluut noodzakelijk om het spoor van je onderzoek te laten zien en krediet te geven aan de auteurs van werken waarnaar je verwezen hebt. Google Docs heeft een aantal tools om deze anderszins lastige klus te vereenvoudigen.

Research Tool

De Research Tool voegt een snel citatiesysteem toe aan Google's goede zoekmogelijkheden. Om de Research Tool te laden, klik op Tools > Research. Je kunt ook sneltoetsen gebruiken: Ctrl-⌘-Shift-l op een Mac en Ctrl-Alt-Shift-I op een PC.

De tool is aanvankelijk leeg, maar zal automatisch onderzoeksonderwerpen aanbevelen op basis van wat je schrijft.

De tool heeft zeven zoekopties: Everything (er wordt dan een Google zoekopdracht uitgevoerd), Images, Scholar (wat filtert op academische bronnen), Quotes, Dictionary, Personal, en Tables.

Om te zoeken, klik in het veld, selecteer je zoekoptie en begin te typen. Wanneer je de cursor over een selectie beweegt krijg je drie keuzemogelijkheden: preview, cite, en link. De cite functie kan het invoegen van MLA, APA, of Chicago stijl referenties een fluitje van een cent maken. Selecteer de citatiestijl en Docs voegt een superscript getal in en onderaan de pagina komt er een notitie te staan. (Je krijgt het meest realistische voorbeeld als je dit in de Print lay-out) doet.

Power Linking

Power Linking is nog sneller dan het gebruik van de Research Tool als je een heleboel links naar een artikel of ander document moet toevoegen. Om het te gebruiken, markeer de doeltekst en klik op Ctrl-K of ⌘-K. Het zoekmenu zal dan automatisch een link aanbevelen. Als een van de suggesties datgene is waarnaar je op zoek was, klik erop, selecteer Insert en je bent klaar. Als je aanvankelijke zoekopdracht niet opleverde waar je naar op zoek was, verander dan de tekst in het zoekveld zodat het beter bij je doel past.

Enquêtes en gegevens in de hand houden met Sheets

Tenzij je een Excel power user bent, heeft Google's Sheets waarschijnlijk genoeg functies om aan de meeste spreadsheet behoeften te kunnen voldoen. De app heeft ook een aantal coole mogelijkheden wat betreft het interpreteren van data.

Grafieken aanmaken in Sheets

Je kunt van een Google Sheet snel een grafiek maken en op die manier echt een data whizzkid lijken.

Om dit te doen, selecteer het Chart icoon in de menubalk of kies Insert > Chart. Je krijgt dan het grafiekbewerkingsvenster te zien. Op het tabblad Start kun je het bereik van de cellen instellen en kiezen uit een aantal lay-out instellingen. Er worden ook bepaalde grafieken aanbevolen op basis van het soort data dat je hebt. Als deze je niet bevallen, selecteer dan iets uit de andere opties door op More te klikken. Klik op Insert om de grafiek in je spreadsheet te zetten.

Map It

Een andere krachtige functie van Sheets is het maken van een kaart op basis van locatiegegevens. Bijvoorbeeld, als je bevolkingsdata of andere soorten resultaten hebt uit verschillende landen, kun je een grafiek maken die dit visueel representeert. De data moet specifieke locaties in de cellen bevatten om het commando te laten werken.

Om te beginnen, klik op het tabblad Charts en selecteer Map.

Kies vervolgens de GeoMap optie. Op het tabblad Customize kun je de kleuren aanpassen die op je kaart verschijnen. Er zijn veel verschillende soorten grafieken en methodes om data weer te geven in Sheets. Als je deze twee functies eenmaal doorhebt kun je flink gaan experimenteren en alle verschillende opties onder te knie krijgen.

0 Reactie(s) op: 6 krachtige Google Drive functies die je vast nog niet gebruikt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.