7plus 2.1.0

Door: Maikel Dijkhuizen | 10 december 2010 12:23

Apps & Software

7plus maakt het gebruik van Windows comfortabeler. Met deze lichtgewicht tool is het onder meer mogelijk om aan de hand van sneltoetsen in de Verkenner een nieuwe map aan te maken of tabbladen te gebruiken. Daarnaast koppelt u ook zelf toetscombinaties aan bepaalde acties.

Zodra u het programma voor de eerste keer opstart, geeft u aan van welke instellingen u gebruik wilt maken door vinkjes voor de betreffende opties te plaatsen. U hebt toegang tot het programmavenster vanuit het systeemvak. Veel functies van 7plus gebruikt u met behulp van sneltoetsen. Niet vreemd, aangezien de freeware gebaseerd is op het opensource programma AutoHotkey. Wanneer er een sneltoets of trefwoord wordt geactiveerd, controleert 7plus of er aan de daaraan verbonden voorwaarden zijn voldaan. Meestal dient er een bepaald venster open te staan, waar de sneltoetsen hun functie op toepassen. Alle sneltoetsen zijn in de gebruikersomgeving over verschillende rubrieken verdeeld, waarbij de meeste functies betrekking hebben op Windows Verkenner. Via F8 creëert u bijvoorbeeld een nieuwe map en met F3 opent u een afbeelding in een beeldbewerker. De toetscombinatie Ctrl+S is nuttig voor uitgebreide mappen. Hiermee selecteert u bestanden op basis van filters. U gebruikt Ctrl+T om door middel van tabbladen in de Verkenner te navigeren. U past ten slotte met Alt+Spatie specifieke handelingen toe door trefwoorden te typen.

Als u vaak meerdere vensters van Windows Verkenner hebt openstaan, dan is het slim om met behulp van 7plus tabbladen te gebruiken.

Naast bovenstaande voorbeelden, zijn er nog veel meer handige opties. U wijzigt eventueel de sneltoetsen naar eigen inzicht via de knop Add Event. Op die manier voorkomt u dat er conflicten met andere programma’s ontstaan. Een nadeel is dat de freeware op sommige momenten een onstabiele indruk maakt, waardoor er af en toe een herstart noodzakelijk is.

7plus 2.1.0

Freeware

Taal Engels

Download 841 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Christian Sander

Oordeel 7/10

Pluspunten

Functies snel uitvoeren dankzij sneltoetsen en trefwoorden

Eigen sneltoetsen toevoegen

Minpunten

Op sommige momenten onstabiel

Sobere interface

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: 7plus 2.1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.