8 handige tips voor Netflix

Door: richard-veenstra | 26 juli 2018 18:14

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Houd je van series en films kijken wanneer jou het uitkomt? Dan heb je vast al een abonnement op Netflix. De dienst heeft een groot aanbod aan Nederlandse en buitenlandse series, films en documentaires. We gaan op zoek naar de beste tips voor Netflix.

Tip 01: Welk abonnement?

Als je nog geen Netflix-abonnement hebt, ga je naar www.netflix.com en klik op Kijk een maand gratis. Er zijn drie opties waaruit je kunt kiezen. Het basisabonnement heet, heel toepasselijk, Basis. Je betaalt hiervoor 7,99 euro per maand. Dit abonnement heeft echter twee nadelen, je kunt maar op één apparaat tegelijk iets kijken en je kunt geen inhoud in hd bekijken. Vooral het eerste is een nadeel als je met meerdere mensen in een huishouden woont. Een Standaard-abonnement is dan wellicht een betere keuze. Voor 10,99 euro per maand kun je dan met hetzelfde account op twee apparaten tegelijkertijd naar iets anders kijken. Ook zijn alle nieuwe films en series in hd-kwaliteit te bekijken. Met een Premium-account kun je dit zelfs met vier personen tegelijkertijd doen, dit is dus ideaal voor een gezin waarbij iedereen zijn eigen account wil hebben. Met dit abonnement kun je ook inhoud in ultra hd bekijken, mits dit beschikbaar is. Alle opties leveren je overigens een maand lang gratis een Netflix-abonnement. Je kunt je abonnement op elk moment stopzetten.

Tip 01 Welk abonnement past het beste bij jou?

Tip 02: Meerdere profielen

Ongeacht welk abonnement je kiest, onder één account kun je meerdere profielen aanmaken. Kijken je partner en jij nooit op hetzelfde moment naar iets anders, dan is een Basis-abonnement wellicht genoeg. Een profiel maak je aan om je eigen voorkeuren aan te geven, films aan je kijklijst toe te voegen en waarderingen af te geven zodat Netflix je betere suggesties kan doen. Ook vind je je eigen kijkgeschiedenis terug. Om een nieuw profiel aan te maken, log je in met je accountgegevens en klik je op Profiel toevoegen. Heb je al profielen toegevoegd, dan klik je op je account-icoontje rechts bovenin en kies je voor Profielen beheren. Geef een naam op en zet eventueel een vinkje voor kind. Bij een kindprofiel worden alleen films en series weergegeven die door Netflix voor 12 jaar en jonger zijn vrijgegeven. Het is ook aan te raden deze instelling voor iets oudere kinderen aan te vinken, zo kunnen je kinderen geen extreem gewelddadige inhoud zien. Klik op Doorgaan en het profiel wordt aangemaakt. Klik op het potloodje om eventueel een afbeelding voor het profiel op te geven en selecteer onder Toegelaten series en films de juiste instelling. Sluit af door op Klaar te klikken.

Tip 02 Kies welke inhoud je kind allemaal mag zien op Netflix.
Via het geven van voorkeuren en waarderingen, en je kijklijst kan Netflix je betere suggesties geven

Tip 03: Ouderlijk toezicht

Ondanks het aanmaken van een profiel voor je kind, kan hij of zij kan nog wel volwassen inhoud zien door op jouw profiel te klikken. Om dit op te lossen, klik je op je profiel-icoontje, kies je voor Account en selecteer je Ouderlijk toezicht. Geef je account-wachtwoord op en klik op Doorgaan. Kies Pincode instellen en doorloop de stappen om een pincode in te stellen. Geef met de schuif aan welk beschermingsniveau je pincode heeft. Deze instelling geldt nu wel voor alle profielen, je moet zelf dus ook je pincode invoeren als je een film voor volwassenen wilt kijken. Om de restrictie op te heffen, zet je de schuif helemaal naar rechts. Je hoeft nu nergens meer een pincode in te geven.

Tip 03 Geef het beschermingsniveau op met een pincode.

Tip 04: Zoeken en vinden

Het vinden van de beste films en series kan lastig zijn, er is echter een aantal tips om beter inhoud te vinden die bij je past. Als eerste moet je consequent leuke films en series een waardering geven. Zo weet Netflix wat jij leuk vindt en zal het betere suggesties geven. Dit doe je door op een titel te klikken en op het duimpje omhoog te klikken. Vind je iets niet leuk, dan klik je op het duimpje omlaag. Ten tweede kun je films zoeken op genre door bovenin op Films of Series te klikken. Klik vervolgens op genres en je ziet een lijst met subgenres. Wil je tenslotte naar inhoud in een bepaalde taal zoeken of met Nederlandse ondertiteling, bezoek dan www.netflix-com/browse/subtitles. Klik bijvoorbeeld op Ondertiteling en verander dit in Audio. Rechts staat nu Nederlands, je ziet alle films en series waarbij Nederlands als gesproken taal is in te stellen. Tijdens het kijken van een film klik je op het spraakballonnetje om de gesproken taal en ondertiteling te wijzigen.

Tip 04 Selecteer de gesproken taal en de ondertiteling.
Tijdens het kijken van een film klik je op het ballonnetje om de gesproken taal en ondertiteling te wijzigen

Opslaan op je lijst

Wil je een film of serie later bekijken, klik dan op een titel en druk op het plusje. De titel wordt nu aan je kijklijst toegevoegd. Om je lijst in te zien, klik je bovenin op Mijn lijst.

1 Reactie(s) op: 8 handige tips voor Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 augustus 2018 15:56 fenni059
    Beste Stefanie & Collegae. Dank voor jullie goede NETFLIX-bijdrage. Al enige tijd overweeg ik een (Standaard HD-) abonnement te nemen. De wijze van presentatie banen een pad voor eenieder 'in dubio'.. ;)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.