8 handige tips voor Netflix

Door: richard-veenstra | 26 juli 2018 18:14

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 05: Offline afspelen

Wist je dat je de meeste films en series kunt downloaden voor offline gebruik? Je moet hiervoor de app voor iOS of Android downloaden op je mobiele apparaat. Deze functie werkt namelijk alleen op je smartphone of tablet en niet op je pc. Ga naar een film of serie en achter een aflevering zie je een download-icoontje staan. Niet alle inhoud heeft dit, maar het overgrote deel wel. Je ziet dat een aflevering wordt gedownload door de blauwe balk onderin beeld. Al je downloads zie je als je in de app op de drie streepjes tikt en voor Mijn downloads kiest. Een gedownloade aflevering wordt met een blauw vinkje aangegeven. Downloads zijn niet eeuwig offline te bekijken, na een bepaalde periode verloopt je download. Hoe lang dit is, hangt af van de licentie die Netflix voor de film of aflevering heeft. Als een download verlopen is, zie je een oranje uitroepteken achter je download staan. Tik erop en kies voor Vernieuwen om de download nog een keer te activeren. Dit kun je in de meeste gevallen slechts één keer doen, daarna kun je de film of aflevering niet meer downloaden voor offline gebruik.

Wanneer komt het?

Kun je niet wachten tot het volgende seizoen van je favoriete serie? Neem dan eens een kijkje op www.netflix-nederland.nl en klik bovenin op Te verschijnen Series op Netflix. Je vindt hier alle bekende releasedata van series, sommige met exacte datum, andere met een kwartaalaanduiding.

Zie wanneer het nieuwe seizoen van je favoriete op Netflix komt.

Tip 06: Geheime codes

Wist je dat je naar heel specifieke genres binnen Netflix kunt zoeken zonder ook maar één keer iets in het zoekvenster op te geven? Netflix heeft namelijk voor elk subgenre een eigen code ontwikkeld. Op zoek naar Belgische films? Daar hoort code 262 bij. Wil je een actiefilm met Sylvester Stallone zien? Dan moet je code 1761 hebben. Al deze codes vind je hier. Klik op één van de codes of geef in de adresbalk van je browser het adres www.netflix.com/browse/genre/[code] in, in het geval van de Belgische films is dit dus www.netflix.com/browse/genre/262. Je vindt hier een nog grotere lijst met alle codes, maar veel codes zijn nog niet beschikbaar in de Nederlandse Netflix.

Tip 06 Als je iets specifieks zoekt, geef dan een code in je browser op. Code 1761 geeft actiefilms met Sylvester Stallone weer.
Voor allerlei (sub)genres bestaan geheime codes, zoals actiefilms met Sylvester Stallone: code 1761

Tip 07: Buitenland

Netflix geeft altijd de database weer van het land waar je je bevindt. Ga je op vakantie naar Duitsland, dan kun je daar gewoon inloggen met je Nederlandse account, maar alle beschikbare films en series komen uit de Duitse database. Dit betekent ook dat sommige titels en covers nu in het Duits worden weergegeven. Dit maakt het zoeken een beetje lastiger. Een voordeel is wel dat veel inhoud ook in het buitenland gewoon Nederlandse ondertiteling bevat. Wil je deze geo-blokkade omzeilen, dan moet je een vpn gebruiken. Netflix is hier overigens niet blij mee en blokkeert actief bekende gratis vpn-diensten. Betaalde vpn-diensten doen het beter, een goede optie is bijvoorbeeld Goose VPN, deze Nederlandse dienst ververst regelmatig haar Nederlandse servers zodat je vanuit het buitenland naar de Nederlandse database van Netflix kijkt.

Tip 07 Ook in het buitenland heb je vaak gewoon Nederlandse ondertiteling.

Tip 08: Betere kwaliteit

Wil je de kwaliteit van je series en films verbeteren, ga dan naar je accountpagina door op het icoontje rechts bovenin te klikken en te kiezen voor Account. Klik op Instellingen voor afspelen en zet de kwaliteit op Hoog. Doe dit alleen thuis en als je een snelle internetverbinding hebt, want anders kun je redelijk gefrustreerd raken doordat films niet snel genoeg laden. Eronder kun je ook nog bepalen dat Netflix niet automatisch een volgende aflevering mag afspelen door het vinkje voor Volgende aflevering automatisch afspelen weg te halen. Vergeet niet om nog even op Opslaan te klikken.

Tip 08 Zet de kwaliteit op Hoog voor een optimale kijkbeleving.

1 Reactie(s) op: 8 handige tips voor Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 augustus 2018 15:56 fenni059
    Beste Stefanie & Collegae. Dank voor jullie goede NETFLIX-bijdrage. Al enige tijd overweeg ik een (Standaard HD-) abonnement te nemen. De wijze van presentatie banen een pad voor eenieder 'in dubio'.. ;)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.