8 toffe games voor je smartphone of tablet

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 juni 2014 12:00

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

We hebben weer de beste 8 game-apps van de afgelopen weken voor je op een rij gezet. Pak je smartphone of tablet er dus maar bij, en veel speelplezier!

Assassin's Creed Pirates

Prijs: € 4,49

Sinds 2007 is Assassin's Creed een bekende naam in de game-industrie. Onlangs kwam er een volwaardige game-app van de serie uit. In dit spel kruip je in de huid van een jonge kapitein die de piraten te slim af probeert te zijn. Met als resultaat spannende zeegevechten. Door je schip en bemanning uit te breiden, ga je de strijd aan met de grootste zeeschuimers van de Caraïben.

Met behulp van virtuele knoppen op het scherm bestuur je het schip en open je zo nodig het vuur. Hoewel Assassin's Creed Pirates (Android) een zeer vermakelijk spelletje is, verschilt de gamebeleving wel met die van zijn grote broers op de pc, PlayStation en Xbox. De verhaallijn van de game-app is namelijk minder gevarieerd en speelt zich uitsluitend op zee af. Desondanks is Assassin's Creed Pirates voor smartphone- en tablet-begrippen (dankzij de grafische hoogstandjes) een game om je vingers bij af te likken.

Motocross Meltdown

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Lijkt het je wel wat om lekker een rondje te crossen op een motorfiets? Dan is Motocross Meltdown (Android) precies iets voor jou. In dit spel ga je de strijd aan met een (online) tegenstander waarbij je probeert om als eerste de eindstreep te halen. Daarnaast zijn er ook zogeheten freestyle-evenementen.

De circuits herbergen verschillende hindernissen. Door tijdig op de actieknop te drukken voer je stunts uit om obstakels te passeren. Als je niet vies bent van een beetje spektakel, bevalt Motocross Meltdown ongetwijfeld uitstekend.

Battle Supremacy

Prijs: € 4,49

Realistische oorlogspelletjes zijn op mobiele platformen dun gezaaid. Gelukkig verscheen onlangs het spel Battle Supremacy in de App Store. Op grafisch gebied ziet deze game er zeer indrukwekkend uit. De doelstelling van het spel is helder. Met behulp van zwaar materieel probeer je samen met je kameraden in een open wereld een vijandig leger uit te schakelen.

Hiervoor heb je de beschikking over allerlei tanks, schepen en vliegtuigen. Zodra je de besturing eenmaal onder de knie hebt, geniet je tijdens dit spel van landschappen, spectaculaire ontploffingen en uitdagende gevechten. Battle Supremacy bevat een verhaallijn en online multiplayer.

Dream of Pixels

Prijs: € 2,69 (iOS), gratis (Android)

Wie zich prima kan vermaken met een spelletje Tetris, beleeft zeker ook veel plezier aan Dream of Pixels. Met deze game speel je Tetris in feite omgekeerd. In plaats van vallende blokjes de juiste plek in het bouwwerk te geven, probeer je de gevraagde figuren uit de constructie te beitelen.

De kunst is om ervoor te zorgen dat je het bouwwerk tijdig afbreekt. Wanneer de blokjes de onderkant van het scherm raken, heb je verloren. Leuk is dat je verschillende spelmodi in Dream of Pixels kunt vrijspelen, waardoor het spel garant staat voor uren spelplezier.

0 Reactie(s) op: 8 toffe games voor je smartphone of tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.