8Smoker Pro - Tweaks voor Windows 8

Door: ignace-de-groot | 07 augustus 2014 13:00

Review

Op één vlak is Windows 8(.1) alvast weinig verschillend van zijn Windows-voorgangers: heel wat opties en functies zitten diep verborgen in allerlei dialoogvensters. 8Smoker Pro brengt tientallen tweaks naar de oppervlakte, zodat je die makkelijker naar eigen inzicht kunt instellen.

8Smoker Pro

Taal:

Engels

OS:

Windows 8

Website:

www.xp-smoker.com

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veel tweaks
  • Minpunten
  • Rubrieken niet duidelijk
  • Beperkte feedback
  • Geen back-up- en herstelfunctie

Het programma gaat al een hele tijd mee, weliswaar telkens aangepast aan de bedoelde Windows-versie: XPSmoker Pro, Vista Smoker Pro, 7Smoker Pro en nu dus 8Smoker Pro. Het opzet is telkens hetzelfde gebleven: tientallen verborgen tweaks vlotter toegankelijk maken. De installatie vergt slechts enkele ogenblikken, maar wees er wel op bedacht om tweemaal Decline te kiezen om geen ongewenste software op je systeem te installeren.

Rubrieken

Het openingsvenster van 8Smoker Pro valt in twee grote delen uiteen: links zie je meters die aangeven hoe het onder meer met het RAM-geheugen en het wisselbestand is gesteld, rechts de eigenlijke tweaks. Die zijn opgedeeld in vier categorieën: Tweaks, Maintenance, Security en Passwords, waarbij elke categorie nog verschillende subcategorieën bevat. Dat lijkt misschien overzichtelijk, maar dat valt eigenlijk wel tegen. Zo bevat de rubriek Tweaks (een naam die op zich al zeer vaag is) onder meer de subrubrieken Performance, Performance II, Miscellaneous en More Tweaks. Geef toe: moeilijk te voorspellen wat je daar mag verwachten.

De rubricering op zich is een goed idee, maar de uitwerking is iets minder.

Feedback

Gericht zoeken naar specifieke items wordt dus lastig binnen 8Smoker Pro. Je doet er wellicht beter aan alle (sub)rubrieken na elkaar te openen en telkens na te gaan of er interessante tweaks tussen zitten. Nu verschijnt bij de meeste tweaks telkens wel een tooltip, maar die feedback blijkt meestal erg beperkt. Je doet er daarom goed aan het venster van de helpfunctie naast het programmavenster geopend te houden zodat je beter weet waar elke tweak voor staat.

De meeste aanpassingen maak je door simpelweg een vinkje te plaatsen of verwijderen.

Tweaks

Er zijn vele tientallen tweaks en de meeste stel je eenvoudig in door het plaatsen of weghalen van een vinkje. De tweaks zijn van erg uiteenlopende aard, niet alleen qua functionaliteit maar ook qua niveau. Beginners kunnen ongetwijfeld nog overweg met tweaks als 'Disable CD Burning', maar wat met bijvoorbeeld 'Disable Group Policy Objects' of 'Disable Core Parking'? Hoe dan ook, zelfs als je goed weet waar je mee bezig bent, doe je er verstandig aan een systeemherstelpunt te maken voor je met 8Smoker Pro aan de slag gaat!

0 Reactie(s) op: 8Smoker Pro - Tweaks voor Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.