9 tips om alles uit Netflix te halen

Door: jared-newman | 09 maart 2015 08:02

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De simplistische interface van Netflix mag dan wel goedbedoeld zijn, soms heb je krachtigere tools nodig om de beste films en tv-programma's te vinden.

Sinds Netflix haar publieke API heeft afgeschermd, is het aantal nuttige apps en sites om Netflix-video te doorzoeken afgenomen. Maar er zijn nog steeds verscheidene beproefde methodes om goede dingen te vinden, evenals een aantal tools en instellingen van Netflix die iedereen zou moeten kennen. Hier zijn 9 tips om het meeste uit je Netflix-abonnement te halen. Lees ook: Alternatieve videodiensten voor Netflix.

Gebruik betere tools

De catalogus met films en programma's van Netflix is enorm, maar met de basisapps en website krijg je waarschijnlijk slechts een klein percentage van het aanbod te zien. Als je echt naar iets op zoek bent, gebruik dan AllFlicks.net, waarmee je binnen specifieke genres kunt zoeken, films en tv-programma's kunt filteren, een periode kunt verfijnen en op waardering kunt sorteren. InstantWatcher heeft een soortgelijke tool met minder sorteeropties, maar het heeft wel een handige samenvattingsweergave.

Als je een snelle aanbeveling zoekt, probeer dan WhatIsOnNetflix.com. Het geeft een handjevol films die een hoge waardering op IMDB, Rotten Tomatoes en Metacritic hebben gekregen, en de "Random Pick"-tool is vooral handig voor besluiteloze mensen.

Gebruik extensies om controle te krijgen

In theorie zou het ingebouwde waarderingssysteem met sterren heel goed moeten werken, omdat het op jouw interesses gepersonaliseerd is. Maar soms wil je gewoon een trailer bekijken en zien wat de critici ervan vinden voordat je de boel gaat afspelen. De Netflix Enhancer-extensie voor Chrome kan helpen door IMDB-waarderingen, Rotten Tomaties-scores en een trailerknop te laten zien als je de cursor over een film beweegt.

Voor nog meer controle installeer je Lifehacker's Flix Plus-extensie, die een heleboel aanpassingsopties toevoegt, waaronder een "Darker Netflix"-thema en de mogelijkheid spoilers te verstoppen.

Krijg krachtige sorteeropties voor je wachtrij

Het sorteren van het "My List"-gedeelte van de site van Netflix kan onhandig worden als je een enorme lijst hebt opgebouwd met dingen die je nog moet bekijken. Gelukkig is er een gratis script met de naam Netflix Queue Sorter waarmee je je wachtrij onder controle kunt houden in Chrome, Firefox, Opera of Safari. Na de installatie kun je je wachtrij sorteren op waardering, genre, titel en meer. Er is ook een shuffle-functie voor als je dingen in een willekeurige volgorde wilt bekijken. Volg gewoon de instructies op Github voor je gewenste browser. Let op: je moet Manual Ordering inschakelen in de Netflix-instellingen om het script te laten draaien.

Kijken met je telefoon

De meeste Netflix-powertools staan op internet, maat dat is vervelend als je geen thuistheater of eenvoudige toegang tot een laptop hebt. Voor krachtige zoekmogelijkheden op je telefoon kun je eens kijken naar Upflix voor iOS of Android. Met deze gratis app kun je films en programma's sorteren op hun waardering op Netflix, IMDB, TMDB, Rotten Tomatoes of Flixster. Je kunt ook door tientallen genres browsen en een "roulettefunctie" gebruiken om spontane aanbevelingen te krijgen. Als je klaar bent om te gaan kijken, kun je zelf meteen de Netflix-app binnengaan om te beginnen met afspelen.

0 Reactie(s) op: 9 tips om alles uit Netflix te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.