9 tips voor videobellen op pc of smartphone

Door: evi-maquoi | 01 november 2016 07:07

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 05: Weinig licht?

Naast een stabiele internetverbinding van beide gesprekspartners is ook een behoorlijke hoeveelheid licht een vereiste voor een goed videogesprek. Indirect daglicht levert de beste resultaten op. Vermijd fel zonlicht of licht dat van achteren komt. ‘s Avonds kun je gebruikmaken van kunstlicht. Gebruik je je smartphone of tablet? Dan kun je bij de meeste apps wel switchen tussen je camera aan de voor- en achterzijde. De camera aan de achterkant is in de meeste gevallen lichtgevoeliger. Helaas is het onmogelijk om de flitser van je telefoon te gebruiken om extra licht te genereren.

Tip 05 Elke app heeft een knop om te switchen tussen twee camera’s.
Vermijd fel zonlicht of licht dat van achteren komt

Tip 06: Blokkeren

Krijg je vaak inkomende videogesprekken van dezelfde persoon? En zijn ze ongewenst? Je kunt in nagenoeg elke toepassing gebruikers blokkeren. In de browserversie van Skype doe je dat bijvoorbeeld door met de rechtermuisknop op een contactpersoon te klikken en vervolgens Block contact te kiezen. In FaceTime tik je op de i-knop naast een gesprek en vervolgens tik je op Blokkeer deze beller. Wil je iemand in Google Hangouts blokkeren? Dan open je een voltooid gesprek en vervolgens klik je op het tandwieltje in de rechterbovenhoek. Helemaal onderaan klik je op [Voornaam] blokkeren.

Een contactpersoon blokkeren kan bij alle video-apps.

Tip 07: Diverse personen

Zowel via Skype als Google Hangouts is het mogelijk om groepsgesprekken te voeren met maximaal tien personen. Dat is bijvoorbeeld handig als je wilt vergaderen. In Skype tik je simpelweg op het plusteken en vervolgens selecteer je de mensen die je wilt uitnodigen. Om het videogesprek daadwerkelijk te starten, tik of klik je op de knop met de videocamera. Je kunt op elk ogenblik extra deelnemers uitnodigen door hun naam in te typen. Desgewenst kun je zelfs de unieke join.skype.com-url delen.

In Google Hangouts verloopt het nagenoeg identiek. Je tikt op Videogesprek en vervolgens kies je de mensen die mogen deelnemen. Via de knop met het plusteken en het mannetje kun je op elk ogenblik extra mensen uitnodigen. Zelfs via een permanente link.

Tip 07 Deel de permanente link van Google Hangouts om anderen uit te nodigen voor je groepsgesprek.

Tip 08: Veel data

Een videogesprek verbruikt behoorlijk wat data. Houd daar rekening mee als je een beperkte databundel hebt. Probeer in het buitenland sowieso uitsluitend te videochatten als je een wifi-verbinding hebt.

Plan een videogesprek indien mogelijk in of stuur je ontvanger even een tekstbericht om te checken of hij of zij beschikbaar is en een stabiele internetverbinding heeft.

Om te weten hoeveel data een FaceTime-gesprek precies heeft verbruikt, open je FaceTime en klik je op de i-knop naast een bepaald gesprek. Vervolgens kun je – ongeacht of je mobiele data of een wifi-netwerk gebruikt - de exacte tijdsduur en het aantal nodige megabytes aflezen. Houd rekening met ongeveer 30 tot 35 MB per minuut.

Tip 08 Apple-gebruikers kunnen via FaceTime zien hoeveel data een videogesprek verbruikt.

Let wel, je kunt per contactpersoon enkel de duur en data van het meest recente gesprek opvragen. Via Google Hangouts stel je heel eenvoudig in hoe je een gesprek wilt toestaan. Ga naar Instellingen/Gesprekken toestaan/Alleen bij wifi of Bij wifi en mobiel.

Tip 09: Beter geluid

Heb je een stabiele internetverbinding, maar blijft de geluidskwaliteit ondermaats? Als je buitenshuis videogesprekken voert, is het belangrijk om uit de wind te staan, zodat je geen ruis in de microfoon krijgt. Bel je via je computer? Zorg er dan voor dat je geen storing krijgt via je speakers. Om van de allerbeste kwaliteit te genieten, kies je voor oortjes, een headset of een externe microfoon. Blue Microphones heeft een reeks kwalitatieve microfoons die je op je smartphone, tablet en computer kunt aansluiten.

Tip 09 De Spark Digital van Blue Microphones is geschikt voor je computer, je smartphone en je tablet.
Een FaceTime-videogesprek verbruikt ongeveer 30 tot 35 MB per minuut. Gebruik daarom wifi.

1 Reactie(s) op: 9 tips voor videobellen op pc of smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 november 2016 14:03 ardsur
    een erg goede dienst, is LINE, vooral in Japan and zuid oost Azie veel populairder dan Skype. het werkt eenvoudiger en heeft meer mogelijkheden, hoewel geen video gesprek met groepen vrienden.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.