GoodSync 9 - Simpel data synchroniseren

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 april 2016 10:33

Review

Zoek je een simpel programma om data van verschillende apparaten te synchroniseren? Dan ben je bij GoodSync aan het juiste adres. Hiermee wissel je gemakkelijk bestanden uit tussen computers, laptops, NAS'en, mobiele apparaten en clouddiensten. De software verzorgt bovendien ook back-ups.

GoodSync 9

Prijs

€ 29,95

Taal

Nederlands

OS

Windows 7/8/10; OS X; Linux; iOS; Android

Website

www.goodsync.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Eigen P2P-netwerk
  • Snelle synchronisatie
  • Ondersteuning clouddiensten
  • Minpunten
  • Gedateerde interface
  • Slechte vertaling

Het programma vraagt na de installatie direct of je verbinding met GoodSync Connect wilt maken via een persoonlijk account. Hiermee zet je een eigen P2P-netwerk op tussen verschillende systemen. Wel zo handig, al kun je er ook voor kiezen om via een ander protocol bestanden te synchroniseren. Lees ook: Zo synchroniseer je e-mails op al je apparaten.

Synchronisatie of back-up?

GoodSync geeft je de mogelijkheid om een synchronisatie- of back-uptaak te starten. In het eerste geval werken de wijzigingen twee richtingen op. Wanneer je een bestand wijzigt op systeem A, voert de software deze verandering ook op systeem B door en andersom. De inhoud is op beide locaties dus altijd identiek. Bij een back-uptaak werkt dat anders. De inhoud van systeem A kopieert GoodSync exact naar locatie B, terwijl er andersom geen wijzigingen plaatsvinden. Als je bij een back-up een nieuw bestand toevoegt in de doelmap van systeem B, heeft dat geen enkele invloed op systeem A.

Voor de synchronisatie met mobiele apparaten gebruik je het eigen P2P-netwerk van GoodSync.

Taak aanmaken

De gebruikersinterface van GoodSync kan wel een likje verf gebruiken. Het ziet er allemaal wat gedateerd uit met ellenlange menu's. In de instellingen wijzig je de taal eventueel naar het Nederlands, maar schrik niet van de vele vertaalfouten. De werking is gelukkig vrij eenvoudig. Aan de linkerkant geef je aan welke map je wilt synchroniseren of back-uppen. In het rechterdeelvenster selecteer je vervolgens de doellocatie. Wanneer je een GoodSync Connect-account hebt aangemaakt, herkent het programma automatisch andere servers in het netwerk. Daarnaast zijn er nog tal van andere methoden om bestanden uit te wisselen. GoodSync spoort simpel gedeelde mappen, ftp-servers en WebDAV-bronnen op. Verder hebben de makers de clouddiensten Google Drive, Dropbox en OneDrive binnen het programma geïntegreerd. De communicatie met online servers werkt in de praktijk vlekkeloos.

Conclusie

GoodSync is erg veelzijdig en eenvoudig in gebruik. Bovendien vindt de overdracht via het eigen P2P-netwerk GoodSync Connect razendsnel plaats, terwijl je ook kunt uitwijken naar talloze andere protocollen voor bestandsoverdracht. Kortom, een absolute aanrader! Wel zouden de makers er verstandig aan doen om de interface te moderniseren en een betere Nederlandse vertaling te bieden.

0 Reactie(s) op: GoodSync 9 - Simpel data synchroniseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.