Aan de slag met de Nederlandse Google Assistant

Door: Joris Peterse | 27 juli 2018 06:00

google assistant, google, smartphones, pixel, samsung
How To

Sinds kort is Google Assistant Nederlandstalig beschikbaar. Je kunt Google spraakassistent nu al gebruiken op je smartphone of tablet. We leggen je uit hoe.

Google Assistant werkt op allerlei apparaten, denk aan koptelefoons, smart-tv’s en speakers. Vooralsnog is de Nederlandstalige spraakassistent alleen op smartphones en tablets te gebruiken.

Android

Google Assistant is beschikbaar voor tablets en smartphones die draaien op Android 6.0 (Marshmallow) en hoger. De functionaliteit werkt nog niet op alle apparaten, maar wordt momenteel uitgerold. Wanneer Google Assistant beschikbaar is voor jouw apparaat kun je de Google Assistant-app op je Android installeren.

Wel kun je vast het een en ander configureren. Open hiervoor de Google-app, die standaard op alle Android-smartphones en -tablets geïnstalleerd staat. Druk rechtsonder op het menu-knopje (drie horizontale streepjes). Hier kun je de Assistant-instellingen vast raadplegen. Bijvoorbeeld door je Netflix- en Spotify-accounts te koppelen, je vervoersmiddelen in te stellen, woon- en werkadres in te geven, et cetera.

Google Assistant
Google Assistant

iOS

Google heeft ook een Google Assistant-app voor iOS. Apple moet deze echter nog goedkeuren, dat kan nog een paar dagen duren.

Wanneer de Google Assistant werkt kun je hem oproepen door Oké Google of Hee Google te zeggen, gevolgd door je vraag. Zo kun je de assistent gebruiken om bijvoorbeeld je streams en slimme verlichting te bedienen, nieuws- en weer-informatie te vertellen, herinneringen ingeven, je agenda beheren, berichtjes versturen, een wekker zetten en heel veel meer.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met de Nederlandse Google Assistant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.