Aan de slag met Google Foto's

Door: Richard Veenstra | 29 december 2016 07:20

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

06 Toevoegen aan gedeeld album

Kies voor de optie Maken / Gedeeld album om de afbeelding of video aan een gedeeld album toe te voegen. Geef bij Naamloos een naam voor je album op en tik rechtsboven op Delen. In het volgende venster kun je ervoor kiezen dat anderen foto’s aan het album mogen toevoegen door de schuif op Toevoegen dat anderen foto’s toevoegen te laten staan. Je kunt dit later ook nog wijzigen door op de drie stipjes te tikken en voor opties voor delen te kiezen.

07 Reageren en toevoegen

Tik op Link kopiëren om een koppeling te creëren die je met anderen kunt delen. In een gedeeld album kun je ook reageren op foto’s, zo wordt het een soort interactief fotoboek. Wil je niet dat mensen kunnen reageren, haal dan het vinkje voor Toestaan dat anderen reageren op deze foto’s weg. Ga terug naar het album door op het pijltje te tikken. Je voegt een foto toe met het icoontje bovenin en als je zelf een reactie wilt plaatsen, tik je onderin op Een reactie toevoegen.

08 Teksten en locaties toevoegen

Tik op de drie stipjes en kies voor Album bewerken. Om een tekst te plaatsen, tik je op het TT-icoontje. Sluit af door op het vinkje te tikken. Houd de tekst een seconde ingedrukt en sleep het naar een plek naar keuze om je album zelf vorm te geven. Om een locatie toe te voegen, tik je op het locatie-icoontje en kies je Locatie. Google geeft je een paar opties, maar je kunt ook zelf naar een locatie zoeken. Selecteer Kaart en kies een vertrek- en eindpunt om een kaart aan je album toe te voegen.

09 Foto bewerken

Wil je een foto bewerken? Geen probleem, dit kan gewoon vanuit de app zelf. Tik op een foto zodat je de vergroting ziet. Kies vervolgens voor het potloodje onderin. Je hebt drie opties. Standaard is de eerste optie geselecteerd. Hier kun je de kleuren en helderheid van een foto aanpassen. Tik op Auto als je niet zelf in de weer wilt met opties of kies Kleur om je foto aan te passen. Je kunt te allen tijde op Terug tikken als je ontevreden bent met het resultaat.

10 Filter toewijzen

De tweede optie is de filter-sectie. Tik erop om het op de foto toe te passen. Zodra je een filter hebt geselecteerd, verschijnt er een balkje waarmee je de intensiteit van het filter instelt. Sluit af door op het vinkje te tikken. Kies voor Opslaan, je krijgt een waarschuwing dat je originele foto wordt overschreven. Gelukkig kun je altijd effecten ongedaan maken door op de foto te tikken. Je ziet meteen welke bewerkingen je hebt toegepast. Je kunt ook op de drie stipjes tikken en voor Kopie opslaan kiezen.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.