Aan de slag met Google Foto's

Door: Richard Veenstra | 29 december 2016 07:20

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

11 Bijsnijden

Met de laatste optie kun je je foto bijsnijden of rechttrekken. Sleep met je vinger vanuit een hoek om een selectie van je foto te gebruiken of gebruik beide vingers tegelijk om in of uit te zoomen. Een afbeelding negentig graden draaien doe je door op het icoontje rechtsonder te tikken. Vrij draaien doe je via de middelste schuif. Tik er twee keer op om het op nul graden te zetten. Het linker icoontje is voor de verhouding. Een bewerkte foto verandert ook meteen in alle albums waar het in zit.

12 Info bekijken

Als je wilt weten wanneer of waar een foto is gemaakt, tik dan onderin op het i-icoontje. Je ziet bovendien hoe groot de foto is en hoeveel ruimte het op je mobiel in beslag neemt. De locatie wordt met lengte- en breedtegraad weergegeven met daarboven de plaatsnaam. Een kaart zie je eveneens helemaal onderaan, tik erop om de exacte locatie in Google Maps te bekijken. Je kunt een beschrijving aan de foto toevoegen door op Een beschrijving toevoegen te tikken.

13 Apparaatmappen synchroniseren

Google Foto’s heeft ook een zogenaamde Assistent, deze vind je in het hoofdmenu aan de linkerkant. Dit is de plek waar je allerlei verschillende acties kunt ondernemen. Eén ervan is het maken van een reservekopie van een apparaatmap. Een apparaatmap is bijvoorbeeld de map met je downloads of je collectie gemaakte schermafbeeldingen. Tik op Apparaatmappen en tik op het wolkje naast de naam van de apparaatmap om deze met Google Foto’s te synchroniseren, de app zal nu alle items in deze map naar de servers van Google uploaden.

14 Collage maken

In de Assistent tik je op Nieuwe maken / Collage en selecteer je tussen de twee en negen foto’s of video’s. Tik vervolgens op Maken en in het volgende scherm zie je dat Google Foto’s een collage van je geselecteerde foto’s heeft gemaakt. Zo’n collage kun je nu opslaan en delen via de bekende knoppen, maar een bewerking is ook zo gedaan als je op het potloodje tikt. Hier vind je weer dezelfde opties als bij het bewerken van een normale foto. Je kunt een collage ook gemakkelijk aan een album toevoegen door op de drie stipjes te tikken en voor Toevoegen aan album te kiezen.

15 Animatie maken

Een animatie is leuk als je veel foto’s van dezelfde actie hebt gemaakt of als je een soort diavoorstelling van verschillende foto’s en video’s wilt maken. Bij een animatie kun je tussen de twee en vijftig items selecteren. Deze animatie deel je bijvoorbeeld met vrienden door op de deel-knop en vervolgens op Gmail te tikken. De animatie wordt vervolgens via de emailservice van Google verzonden. De ontvanger krijgt de animatie als bewegend gif-bestand in zijn of haar inbox. Een animatie kun je niet bewerken.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.