Aan de slag met Google Foto's

Door: Richard Veenstra | 29 december 2016 07:20

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

16 Film maken

Een film is een soort geavanceerde animatie en hierbij zoomt de app in en uit op de individuele foto’s om het effect te creëren dat je naar een film kijkt. Je vindt drie icoontjes aan de onderkant, met het eerste voeg je een filter toe. Het middelste icoontje zorgt voor de muziek. Kies hierbij uit Mijn muziek voor lokaal opgeslagen muziek of Themamuziek dat door Google ter beschikking wordt gesteld. Het derde icoontje opent een tijdlijn, door een seconde op een frame te tikken, kun je een foto naar een andere positie in de tijdlijn verplaatsen.

17 Foto’s op tv weergeven

Als je een Chromecast op je televisie hebt aangesloten en deze op hetzelfde netwerk als je mobiel is aangemeld, kun je vanuit de app gemakkelijk inhoud naar je tv streamen. In de app tik je rechtsboven op het icoontje voor casten. Selecteer je Chromecast en de foto’s en video’s worden op je tv weergegeven. Heb je een Apple TV, dan veeg je op je iPhone of iPad naar boven en tik je op AirPlay. Selecteer je Apple TV en zet de schuif achter Synchroon aan. Nu wordt je gehele iPhone of iPad met je Apple TV gedeeld.

18 Ruimte vrijmaken

Als je merkt dat je foto’s en video’s te veel ruimte op je apparaat innemen, tik dan op de drie streepjes en daarna op Ruimte vrijmaken. De app zal zelf een voorstel doen welke foto’s wellicht van je apparaat verwijderd kunnen worden omdat er al een kopie in de cloud staat. Tik in dit geval op Verwijderen. Je komt vervolgens automatisch bij de instellingen terecht. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven of je foto’s en video’s uit Google Drive ook in Foto’s wilt weergeven.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.