Aan de slag met YouTube Audio Library

Door: matthijs-van-den-broek | 27 september 2013 08:00

How To

Wie vaak gebruik maakt van YouTube om bijvoorbeeld zelf gemaakte video's te delen, is er vast wel eens tegenaan gelopen: de audio wordt uit je video verwijderd, vanwege muziekrechten. YouTube biedt hier nu zelf een oplossing voor met een rechtenvrije muziekbibliotheek.

Deze muziekbibliotheek, voluit YouTube Audio Library geheten, bestaat uit op dit moment 150 instrumentale nummers die volledig rechtenvrij zijn, uiteraard is YouTube van plan om het aanbod verder te vergroten want de keuze is vooralsnog toch wel beperkt.

Rechtenvrij?

Met de dienst wil YouTube gebruikers helpen: er worden bij de videodienst overuren gedraaid om alle video's die voorzien zijn van muziek die niet rechtenvrij is eraf te halen. Ook moet het bedrijf royalties betalen aan de rechthebbenden voor videocontent die voorzien is van audio die WEL blijft staan. De kosten kunnen met de YouTube Audio Library omlaag worden gebracht.

Gebruik en gebruik

De muziek die je kunt vinden in de YouTube Audio Library mag van Google ook buiten YouTube worden gebruikt. Met de kwaliteit van de nummers die er te vinden zijn, bijvoorbeeld Moonlight Sonate van Beethoven, zit het wel goed: de nummers zijn te downloaden als 320 Kbps mp3's.

Aan de slag

Als je zelf aan de slag wilt met muziek die je onder video wilt plaatsen of muziek nodig hebt voor andere zaken, surf dan naar www.youtube.com/audiolibrary. Je komt op een overzichtspagina waar je direct kunt luisteren naar muziek, op genre kunt selecteren, of een kijkje kunt nemen bij de meest populaire muziekstukken.

Downloaden

Ook kun je in de overzichtspagina direct de muziek downloaden die je wilt hebben nadat je er eerst naar geluisterd hebt. Downloaden gaat met 1 druk op de knop: het is heel laagdrempelig en gemakkelijk gemaakt door YouTube.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met YouTube Audio Library

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.