Aan de slag met comic book-lezer NeeView

Door: redactie-computertotaal | 03 mei 2021 12:47

Comics lezen op je iPad is prima te doen met iComics
How To

NeeView is een gratis openbrontool waarmee je zowel pdf’s, video’s als afbeeldingen kunt bekijken. Bij de foto’s kan dit ook in archieven als zip, 7z en comic book-formaten als cbr en cbz. Leuk is nog dat je twee afbeeldingen naast elkaar op je scherm kunt zien.

Stap 1

Je downloadt de tool (van Japanse origine) hier (installeerbaar of portable). Het volstaat om een bestand naar het venster te verslepen of om het vanuit het File-menu te openen en alle afbeeldingen in de gehele map te bekijken. Klik rechtsboven op het cijfer 1 om twee foto’s tegelijk te zien. Om twee liggende foto’s naast elkaar te kunnen zien, open je ook het menu Page en deselecteer je  Wide is two page.

Stap 2

Bladeren door je fotomap kan via de pijltoetsen, met de linker- en rechtermuisknop en via de schuifknop onderaan. Druk op F11 om een foto in het volledige scherm te zien en druk op F5 voor een diavoorstelling. Met Ctrl+1 en Ctrl+2 schakel je snel tussen de enkelvoudige of dubbele weergave. Druk nogmaals op F11 om terug te keren naar het programmavenster.

Stap 3

In het linkervenster tref je drie knopjes aan: PageList voor een bestandsoverzicht van de huidige map, History en Bookshelf voor een handig overzicht van de eerder bekeken mediabestanden. Klik bij Bookshelf op het knopje met de drie puntjes om de weergavestijl aan te passen. Vanuit dit menu kun je ook Save Playlists selecteren.

Stap 4

In het rechtervenster vind je niet alleen de eigenschappen van het mediabestand terug, je kunt hier bij Navigator ook terecht voor tools om te schalen, te roteren, uit te rekken of om te keren. Achter de Effect-knop gaat een groot aantal effecten schuil (open hiervoor het uitklapmenu bij Type), evenals opties als Trim, Custom Size en Resize Filter.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met comic book-lezer NeeView

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.