Aan de slag met TaskRunner voor Windows 10

Door: redactie-computertotaal | 19 april 2021 12:12

Automatiseren
How To

Windows heeft een eigen taakplanner, maar die is niet zo gebruiksvriendelijk of flexibel. Met de gratis tool TaskRunner is meer mogelijk, zoals programma’s draaien, e-mail versturen, een ip-adres pingen enzovoort.

Stap 1

Download TaskRunner en installeer het uitgepakte setup.exe. Rechtsklik op het programma-icoon in het Windows-systeemvak en kies Options. Hier kun je onder meer aangeven dat de tool met Windows moet opstarten en kun je ook je smtp- en ftp-servergegevens invullen.

Stap 2

Klik op Task Scheduler en op Ctrl+N om een taak in te plannen. Op het tabblad General geef je een taaknaam op, en bij Action kies je uit een van de elf mogelijkheden, waaronder Run Executable/Open File, Monitor Processes/Services en Send an Email.

Stel, je hebt Run Executable/Open File gekozen, dan kun je op het tabblad Action Options onder meer het bestand en de parameters aangeven. Op het tabblad Advanced kun je je via e-mail en/of (geluids)notificaties op de hoogte laten brengen.

Stap 3

Terug op het tabblad General dien je nog de timing in te stellen. Je bepaalt eerst de frequentie, zoals Daily, One-Time of ScreenSaver, waarna de opties zich automatisch aanpassen. Je kunt bij elke optie eventueel ook Also Run At Startup en/of At Shutdown selecteren. Bevestig met OK.

Stap 4

TaskRunner bevat nog andere tools, waaronder Email Monitor. Die zorgt ervoor dat er een notificatie opduikt wanneer er een bericht je mailbox binnenrolt (van Gmail, Hotmail of een pop3- of imap-server). De andere tool, Web Search, is weinig meer dan een zoekfunctie binnen diverse, zelf aan te duiden zoekmachines. Helaas worden de resultaten steevast via Internet Explorer getoond.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met TaskRunner voor Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.