About.me

Door: Evi Maquoi | 30 maart 2012 13:04

Apps & Software

Wilt u een professioneel online visitekaartje? Met about.me maakt u in een handomdraai een fraaie pagina waarop u zichzelf kunt voorstellen. U verwijst vanuit hier uw bezoekers door naar uw Facebook-, Twitter-, LinkedIn- of Flickr-account. Een about.me-profiel is volledig gratis en volledig aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

1. Achtergrond instellen

Open uw browser en surf naar About.me. Vul uw e-mailadres in en kies een wachtwoord. U moet ook nog een about.me-url aanmaken. Meestal wordt www.about.me/voornaamachternaam gebruikt. Klik daarna op Create Your Free Profile. In het volgende venster moet u uw voornaam en naam invoeren. Optioneel kunt u nu - of later - een korte biografie invoeren en tot maximaal tien tags opgeven. Standaard krijgt u ook een e-mailadres van @about.me. Vink Claim your email address uit indien u dat niet wenst. Geef vervolgens aan of anderen uw about.me-profiel mogen opzoeken aan de hand van uw e-mailadres. Maak uw keuze en klik op Next om verder te gaan.

About.me kiest automatisch een standaardopmaak. Deze is erg eenvoudig aan te passen. Kies één van de vele sjablonen onder Gallery Backgrounds. Het is uiteraard een stuk persoonlijker en professioneler om een eigen afbeelding te uploaden. Kies hiervoor Upload Background Image en kies een afbeelding in jpg-, png- of gif-formaat van maximaal 5 MB.

Maak een profiel aan op about.me om te starten met uw online visitekaartje.

2. Vormgeven

Nadat u een achtergrond ingesteld hebt, kunt u de rest van de pagina verder opmaken. Afhankelijk van de gekozen achtergrond is het instellen van de kleuren wellicht de volgende stap. Kies daarom Colors en selecteer de kleuren die het best bij uw achtergrondfoto passen. Het enige wat u moet doen om een kleur te wijzigen, is op het kleurvak klikken en een andere kleur selecteren met behulp van het pipet of aan de hand van een RGB-code. Via Biography kunt u eventueel nog uw biografie aanpassen en ingevoerde tags zichtbaar of onzichtbaar maken. Het lettertype aanpassen kan erg eenvoudig via Fonts. Klik op een lettertype om het menu uit te klappen en maak uw keuze. U kunt voor elk tekstelement (naam, functie, bio en websites) een ander lettertype kiezen. Probeer echter wat balans te vinden in de vormgeving, dus gebruik liever niet vier verschillende fonts. De grootte van de letters past u eenvoudig aan met de - en +. Dankzij de live voorvertoning is het erg eenvoudig om een mooie tekstopmaak te verzorgen.

Kies kleuren die mooi bij de achtergrondfoto passen.

3. Sociale media koppelen

U maakt uw online visitekaartje compleet door koppelingen naar extra informatie toe te voegen. Via Services kunt u tig verschillende diensten aan uw about.me-profiel linken. Kies Add A Service en maak uw keuze uit het lijstje. De dienst kan overweg met een rits populaire diensten zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, WordPress, Flickr, YouTube, last.fm enzovoort. Het linken van een account verloopt bij de meeste diensten nagenoeg identiek. Kies bijvoorbeeld Twitter. U krijgt de melding dat een gelinkt account about.me-bezoekers toegang verleent tot uw tweets. Klik Okay, let's do it! om doorverwezen te worden naar uw Twitter-pagina. Kies vervolgens App authoriseren en er wordt een Twitter-logo toegevoegd aan uw about.me-profiel? Kies Add A Service om meer diensten toe te voegen. Om een dienst te verwijderen, kiest u in het dialoogvenster voor Services en klikt u vervolgens op het kruisje. Bevestig uw keuze met Remove Service. Klaar! Om uw profiel in de toekomst aan te passen, surft u gewoon naar uw profielpagina en kiest u Edit Profile.

Kies zelf welke andere diensten u aan uw about.me-profiel linkt.

0 Reactie(s) op: About.me

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.