Acronis True Image 2017 -Vriendelijke noodzaak

Door: Edmond Varwijk | 21 december 2016 14:11

Review

In tijden van ransomware is back-up geen overbodige luxe maar bittere noodzaak. Back-upsoftware is wel vaak gebruiksonvriendelijk of biedt uiteindelijk onvoldoende zekerheid. Acronis True Image 2017 is een enorme stap vooruit en misschien wel de eerste oplossing om alle apparaten van het hele gezin te beschermen tegen dataverlies.

Acronis True Image 2017


Prijs
Vanaf € 49,99

Taal
Nederlands

OS
Windows 7/8/8.1/10; OS X; iOS; Android

Website
www.acronis.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Zeer compleet
  • Imaging en back-up
  • Lokaal, NAS en cloud
  • Windows, macOS, iOS en Android
  • Minpunten
  • Cloud is traag
  • Cloudinterface

True Image 2017 is een geslaagde mix van gebruiksvriendelijkheid en professionele functionaliteit. Het ondersteunt Windows en macOS en nu ook iOS en Android. De interface verschilt per het apparaat waarop je de software installeert, maar blijft altijd herkenbaar en eenvoudig te gebruiken. Back-ups worden bewaard op een lokale schijf, externe schijf, NAS of in de Acronis-cloud.

Back-up naar bijvoorbeeld Google Drive of Microsoft OneDrive is niet voorzien. Back-up van mobiele apparaten is niet beperkt tot de cloud maar kan ook naar een pc. De manier waarop dit werkt is briljant. Eerst geef je op de pc aan waar je de mobiele apparaten wilt back-uppen. Het programma genereert vervolgens een QR-code. Die scan je met de True Image-app op de mobiel, en klaar. Op de mobiel heb je vervolgens nog twee keuzes: altijd back-uppen of alleen wanneer de mobiel wordt opgeladen, en wifi-only of ook via 4G. Een kunstje dat True Image niet is verleerd is het maken van een image van de systeempartitie. Behalve voor systeemherstel is dit ook een prima manier om snel tussen verschillende besturingssystemen of versies daarvan te kunnen wisselen.

Met True Image kun je back-uppen naar lokale schijf, externe schijf, NAS en cloud.

Webportal

In de webportal zijn alle beheerde apparaten en back-upinstellingen te zien. Je kunt er back-ups die je in de cloud hebt opgeslagen bekijken en doorzoeken, ook wanneer deze met een wachtwoord zijn beveiligd of versleuteld. Ook kun je online op elk apparaat een back-up starten of een back-upbeleid instellen. De portal is het enige onderdeel dat duidelijk nog wel iets sneller en overzichtelijker kan. De nieuwe Facebook-back-up waarmee je alle berichten, commentaren en foto’s van je Facebook-feed bewaart, is bovendien alleen aanwezig in deze webportal. True Image 2017 is te koop als los product of als abonnement voor een of twee jaar, en voor een, drie of vijf apparaten. Het aantal mobiele apparaten is altijd onbeperkt.

Ook back-ups van mobiel naar de pc zijn in True Image duidelijk zichtbaar.

Conclusie

De vorige versie van True Image liet nog weleens een paar steekjes vallen. Die zwalkte vervaarlijk tussen lokale opslag en cloud, wat het lastig maakte ruimhartig voor het product te kiezen. Maar True Image 2017 zal furore maken als de eerste back-upoplossing die zorgt dat jij en al je gezinsleden altijd rustig kunnen slapen.

0 Reactie(s) op: Acronis True Image 2017 -Vriendelijke noodzaak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.