Acronis True Image New Generation 2017 - Back-up to the future

Door: Edmond Varwijk | 19 april 2017 14:41

Review

Had men soms onze review niet gezien en stuurde daarom nogmaals het persbericht? Nee dus. Het bericht was wel nieuw en ging niet over Acronis True Image maar over Acronis True Image New Generation: een verrassende premium-versie van het door ons zo positief beoordeelde back-upprogramma.

Acronis True Image New Generation 2017

Prijs
Vanaf € 79,99 (incl. 1 jaar 1 TB cloudopslag)
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10; macOS; iOS en Android
Website
www.acronis.com
6
Score
60
Score: 60

True Image New Generation is allereerst gewoon True Image 2017. Met dezelfde functies voor back-up en systeemherstel voor pc, Mac, smartphone en tablet naar harde schijf, externe disk, nas en cloud. Ook alle aanverwante opties zoals wachtwoordbeveiliging en encryptie zijn aanwezig. Kortom, alles wat ons zo positief stemde over de standaardversie.

Maar True Image New Generation gaat verder, met drie nieuwe functies én 1 TB in plaats van 50 GB opslag in de Acronis-cloud. De eerste nieuwe functie is Acronis Notary. Notary maakt van elk bestand dat wordt geback-upt een unieke (hash)code, zeg maar een vingerafdruk. Deze codes worden vastgelegd in een online database gebaseerd op blockchain-technologie, waarin deze niet ongemerkt gewijzigd kunnen worden. Ze kunnen altijd worden gebruikt om te bewijzen dat bestanden ongewijzigd zijn gebleven tussen het moment van back-uppen en terugzetten. Dergelijke beveiliging is vooral relevant voor cloudback-up waarbij de gegevens immers via het publieke internet worden getransporteerd en in de cloud (‘op iemand anders zijn computer’) worden opgeslagen.

Ransomware

De tweede extra functie is Acronis Active Protection. Dit beschermt back-ups en ook de back-upsoftware zelf tegen ransomware. Active Protection controleert de gegevens op de pc tegen ongebruikelijke wijzigingen zoals encryptie en bulk-schrijfactiviteit, en herstelt bestanden die door ransomware worden geraakt automatisch uit een back-up. Zeker de controle van de schrijfactiviteit wordt steeds vaker ook al gedaan door antimalwaresoftware. Helaas ondersteunt de Active Protection alleen Windows-computers en kan het niet overweg met macOS.

Met Acronis aSign kunnen documenten via de cloud ondertekend worden.

Tot slot is er Acronis aSign, waarmee je bestanden kunt delen en door anderen digitaal laten ondertekenen. Gebruik van een eigen digitaal-certificaat wordt niet ondersteund, je kunt slechts met de muis een handtekening in een vakje tekenen. True Image New Generation is uitsluitend te koop als abonnement voor een, drie of vijf pc’s of Mac’s en een altijd onbeperkt aantal mobiele apparaten.

Conclusie

De nieuwe functies in True Image New Generation laten zien dat back-up meer aspecten heeft dan alleen dataherstel. Zeker voor opslag in de cloud zijn extra beveiliging en het verzekeren dat gegevens tijdens transport en opslag ongewijzigd zijn, belangrijke opties. Toch zullen voor de meeste gebruikers de extra opties nu nog minder relevant zijn.

0 Reactie(s) op: Acronis True Image New Generation 2017 - Back-up to the future

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.