ActivePresenter 3.7.2: Neem je schermbeelden als video op

Door: ignace-de-groot | 14 juni 2013 10:00

Apps & Software

Het valt niet altijd mee de werking (of de problemen) van een Windows-programma uit te leggen. Met een schermopname wordt dat veel duidelijker. ActivePresenter biedt bovendien de mogelijkheid om audio en allerlei effecten en annotaties aan jouw ‘schermvideo’ toe te voegen.

ActivePresenter heeft drie versies, waarvan er twee behoorlijk aan de prijs zijn (vanaf circa € 345,-). Gelukkig is er ook een gratis editie en zoals dit overzicht je toont, lever je voor deze editie eigenlijk alleen in op de mogelijkheden van interactiviteit en export. Daar valt prima mee te leven.

Profielen

De eerste keer dat je met ActivePresenter aan de slag gaat, is het wel even schrikken. Je wordt overvallen met allerlei opnamemodi en een hele reeks opties. Gelukkig is er een uitgebreide handleiding: een absolute aanrader voor wie alles uit ActivePresenter wil halen. Een handige functie is dat je de vele opties in eigen opnameprofielen kan vastleggen. Zo kan je heel eenvoudig een profiel selecteren waarin je (om maar een paar mogelijkheden te noemen) automatische zoom & pan activeert, audio opneemt en de muiscursor van een klikgeluid en een transparante markeerkleur voorziet.

Talrijke opties

Je bepaalt uiteraard ook zelf welk schermdeel je precies wilt opnemen. Dat kan het hele scherm zijn, maar ook een programmavenster of een door jou afgebakend schermgebied. Een opname kan je op elk moment pauzeren en weer hervatten.

Verschillende opnamemodi, verschillende profielen.

Na afloop beland je automatisch in het programmavenster van ActivePresenter en opnieuw is het even schrikken: dat blijkt behoorlijk veel opties en knopjes te hebben. Ruwweg is het venster in vier panelen verdeeld: een grote voorbeeldweergave van je opname, een miniatuuroverzicht van de verschillende slides (afzonderlijke opnames), een paneel met de (aanpasbare) eigenschappen van het door jou geselecteerde object (zoals de achtergrond, de muiscursor of een annotatie) en een heuse tijdlijn. De verschillende onderdelen van je opname (slide, cursorpad, tekst, annotatie) worden automatisch op deze tijdlijn uitgezet, maar deze timing kan je geheel naar eigen hand zetten. In tegenstelling tot vele andere screencast-tools laat ActivePresenter bovendien een zekere mate van interactie toe, bijvoorbeeld door een vraag toe te voegen. Er zijn zeven vraagtypes, waaronder True/False en Multiple Choice.

Je kan je opname exporteren naar avi, wmv, mpeg4 en webm; andere formaten zijn eveneens mogelijk, maar dan verschijnt er wel een watermerk in je video.

Mogelijkheden te over: alleen nog even de weg vinden!

ActivePresenter 3.7.2

Taal: Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

[list type="bullets"]Zeer veel mogelijkheden

Uitgebreide handleiding

Handige tijdlijn

Minpunten

Complex (voor wie alle mogelijkheden wil aanboren)

Watermerk in sommige exporteerformaten[/list]

SCORE 8/10

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kan je het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ActivePresenter 3.7.2: Neem je schermbeelden als video op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.