Actual Multiple Monitors 2.0

Door: Edmond Varwijk | 27 april 2010 09:32

Review

Actual Multiple Monitors (AMM) is een set hulpprogramma’s gericht op het verbeteren van de mogelijkheden voor gebruik van Windows in combinatie met meerdere monitoren. De nieuwste versie van het product is net een paar maanden oud en helemaal compatibel ook met Windows 7, zowel 32 als 64 bit.

In het gebruik bevalt Actual Tools iets beter dan UltraMon. Dit komt vooral door het configuratiescherm waarbinnen alle opties voor de software ingesteld kunnen worden. Bij concurrent UltraMon wordt alles via het snelmenu van het pictogram in het systeemvak geregeld, wat veel meer muisklikken en tijd kost.

AMM ondersteunt het gebruik van verschillende achtergrondafbeeldingen en hetzelfde geldt voor de schermbeveiliging.

Actual Multiple Monitors heeft alle configuratieopties in een overzichtelijk configuratiescherm ondergebracht.

Anders dan Windows kan Actual Multiple Monitors op twee monitoren twee verschillende afbeeldingen of screensavers tonen.

Taakbalk

Ook Actual Multiple Monitors (AMM) heeft een slimme Windows Taakbalk. Maar de werking is anders dan bij de andere programma’s doordat de taakbalk van AMM wel op beide monitoren een startmenu maakt en een systeemvak heeft. Hierin is het product uniek. Jammer is wel dat op de extra taakbalk de knop voor Bureaublad Weergeven (Aero Peek) ontbreekt en dat wanneer op de tweede monitor het startmenu wordt geopend, dit ook op de eerste monitor gebeurt. Weliswaar klapt het daar meteen weer dicht, het trekt wel telkens de aandacht. Naar keuze kunnen de geopende programma’s alleen in de Taakbalk staan van het scherm waar ze ook echt geopend zijn of op beide. En daarbij werken ook op de extra monitoren de miniaturen van geopend programma’s, opnieuw een unieke functie van AMM.

Een (samengestelde) schermafdruk van alle functies van de taakbalk onder Actual Multiple Monitors.

Vensterbeheer

Ook AMM biedt allerhande functies om vensters tussen de schermen heen en weer te bewegen, te vergroten of juist te verkleinen. Anders dan UltraMon doet het dit met één knop en een reeks sneltoetsen en handigheidjes. Zo kan door met de rechtermuisknop op de rand van een venster te klikken, dat vensterdeel tot aan de rand van het beeldscherm worden vergroot, en in combinatie met de Ctrl-toets levert dit een soort AeroSnap-effect op waarbij het hele venster tegen die rand van het scherm plakt.

Actual Multiple Monitors kent zowel extra knoppen als toetscombinaties om vensters tussen meerdere schermen heen en terug te bewegen.

Windows 7

AMM biedt zoals gezien een betere taakbalk waarop ook de miniaturen van geopende vensters werken. Pictogrammen kunnen versleept worden en elke monitor heeft een eigen Alt+Tab om tussen vensters te wisselen. Dit geldt helaas niet voor Flip3D, dat nog steeds voor de hele pc gebeurd en alleen op de eerste monitor. Ook andere Windows 7-functies werken nog niet onder AMM, zoals Aero Shake, Aero Peek, Pin to Taskbar en JumpLists. Evenmin is het onder AMM mogelijk twee verschillende Windows-thema’s op de monitoren te gebruiken of uit hetzelfde thema verschillende afbeeldingen. Volgens Alex Fadeyev van Actual Tools wordt er momenteel hard gewerkt aan een verdere uitbreiding van de ondersteuning van Windows 7-functies in de komende 2.1-versie van AMM. Volgens Fadeyev zal die versie zeker Aero Shake, Aero Peek en Pin to Taskbar bevatten, en staat ondersteuning van JumpLists op de rol voor de versie daarna.

Conclusie

Actual Multiple Monitors en het eerder geteste UltraMon ontlopen elkaar niet veel. Dankzij het al iets verder uitgevoerde ondersteuning van een aantal typische Windows 7-functies en het grotere gebruiksgemak heeft Actual Multiple Monitor echter wel een voorsprong en verdient daarmee een hogere waardering in de test. Ook omdat er ten opzicht van UltraMon geen nadelen zijn aan het gebruik van Actual Multiple Monitors.

Actual Multiple Monitors 2.0

Prijs € 29,69

Taal Engels

Medium 2,9 MB download

Proefversie 30 dagen, volledige functionaliteit

OS Windows 2000/2003/XP/2008/Vista/7, 32 en 64 bit

Systeemeisen Onbekend

Maker Actual Tools

Oordeel 8/10

Pluspunten

Betere multimonitorfunctionaliteit dan Windows

Beter venstermanagement

Echt slimme taakbalk

Profielen

Ondersteuning Windows 7-functies

Minpunten

Windows 7-functies beperkt ondersteunt

Engelstalig

0 Reactie(s) op: Actual Multiple Monitors 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.