Actual Multiple Monitors - Probleemloos meerdere schermen

Door: Robbert Brus | 08 november 2013 13:30

Review

Het werken met meerdere beeldschermen is alsof je er twee extra handen bij krijgt. Maar ondanks dat, loop je snel tegen de beperkingen van Windows aan. Met het programma Actual Multiple Monitors worden alle ontbrekende functies in Windows aangevuld en verbeterd.

Actual Multiple Monitors 5.1.1

Prijs $ 24,95 (ca. € 19 euro)

Taal Nederlands

OS Windows 2000/XP/Vista/7/8

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel opties
 • Profielen maken
 • Minpunten
 • Gratis alternatieven

Actual Multiple Monitors biedt de optie om op elk scherm een eigen taakbalk te creëren. Zo worden programma's op het ene scherm alleen getoond in de taakbalk die op dat ene scherm staat en blijven de andere taakbalken leeg. Optioneel voegt het programma extra knoppen toe aan de titelbalk, om bijvoorbeeld een venster snel naar een ander beeldscherm te verplaatsen of te spreiden over alle schermen.

Achtergronden kunnen worden uitgerekt over meerdere schermen, maar er kan ook op elk scherm een eigen achtergrond worden weergegeven. Hetzelfde geldt voor de schermbeveiliging. Tevens kan je zelf sneltoetsen aanmaken om bijvoorbeeld een venster te verplaatsen of verschillende profielen te laden.

Twee taakbalken, een gespreide achtergrond en tal van nieuwe functies.

Hoewel de interface van Actual Multiple Monitors netjes is gecategoriseerd, zijn er erg veel opties om wegwijs in te worden. Aan de linkerkant van het venster vinden we de menu's met verschillende categorieën zoals Meerdere beeldschermen, Venster Opties, Bureaublad Verdeler, Sneltoetsen. Klik je op één van de categorieën, dan kies je in het vak erboven uit verschillende subcategorieën. Zo krijg je bij de categorie Meerdere beeldschermen opties om de taakbalk, de achtergrond en de schermbeveiliging aan te passen.

Door op een van deze subcategorieën te klikken, worden aan de rechterkant van het venster alle opties weergegeven. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de computer te tweaken, maar het soms is een beetje onduidelijk wat ze precies doen. Handig is de mogelijkheid om verschillende profielen te maken.

Het configuratiescherm is netjes gecategoriseerd, maar er zijn wel erg veel opties.

Conclusie

Actual Multiple Monitors is een uitgebreid programma, maar meer geschikt voor gevorderde computergebruikers. Daarbij zijn er ook veel gratis alternatieven, die voor de meeste mensen al voldoende zullen zijn. DisplayFusion, ZBar, MaxiVista, NVidia's nView Desktop Management Software (om er maar een paar te noemen) kunnen net zo goed de taakbalk verdelen over twee schermen en de bureaubladachtergrond spreiden over meerdere schermen.

Het is daarom raadzaam eerst de proefversie van Actual Multiple Monitors én zo'n freewareprogramma uit te proberen, om te zien of je de extra opties van Actual Multiple Monitors echt nodig hebt.

1 Reactie(s) op: Actual Multiple Monitors - Probleemloos meerdere schermen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 november 2013 20:32 edmond-varwijk
  Windows 8/8.1 kan dat zelfs al standaard. De meerwaarde van dit soort software moet daardoor steeds meer in echte functionaliteit (dus buiten de eyecandy) worden gezocht. Een hele belangrijke functie in Actual Multiple Monitors die niet genoemd wordt is het sturen waar een nieuw venster zich opent. Je kunt volstaan met het inschakelen van de optie dat het venster de muis volgt (heel handig, klik op een snelkoppeling op scherm 1 en verplaats de muis dan naar scherm 2 en dan opent daar dat venster/programma). Maar je kunt het ook nog diepgravender uitwerken en naar je hand zetten.

  mvrgroet Edmond
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.