AdminDeviceLan 2.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 maart 2011 09:14

Apps & Software

AdminDeviceLan 2.0 is een beheertool waarmee u lokale stations kunt uitschakelen op computers die verbonden zijn met het netwerk. Een handige extra vorm van beveiliging, voor zowel datadiefstal of usb-virussen.

AdminDeviceLan bestaat in feite uit twee programma’s: het programma dat u op de pc van de beheerder installeert en een programma dat u op alle pc’s installeert die met het netwerk verbonden zijn. Hier schuilt natuurlijk wel direct een zwakte, want wanneer een computer met het netwerk verbindt die deze software niet heeft geïnstalleerd, kunt u met de beheertool niets doen. Het is dus zaak om ook uw netwerk goed dicht te timmeren, maar dat geldt uiteraard ook zonder dit programma.

U voegt de computer(s) waarop u de software hebt geïnstalleerd toe aan de beheertool door hun IP-adres in te vullen. Na het toevoegen van een werkstation wordt er niet meer gekeken naar het IP-adres. Voor een netwerk waarbij dynamisch IP-adressen toegewezen worden is de tool dus ook geschikt.

U dient AdminDeviceLan te installeren op alle pc’s waarover u ‘controle’ wilt hebben.

Met het Admin Center van AdminDeviceLan (het programma dat op de pc van de beheerder is geïnstalleerd) kunt u nu het gebruik van een cd- of diskettestation, een usb-stick of externe schijf verhinderen. Dit werkt uitstekend, maar wat wel jammer is, is dat er op de pc in kwestie geen melding wordt gegeven dat het betreffende station niet bruikbaar is, de stations worden simpelweg verborgen. Het zou fijner zijn als daar een melding kon worden weergegeven, zodat de gebruiker weet waar hij aan toe is. Naast het uitschakelen van stations, kan de beheerder ook de tijd op alle aangesloten pc’s synchroniseren, pc’s herstarten en uitschakelen. Ook kan het programma verborgen worden, zodat de gebruiker in kwestie niet weet dat het op de achtergrond draait.

Eenmaal verbonden, kunt u stations verbergen, de pc uitschakelen of herstarten en systeemtijden synchroniseren.

AdminDeviceLan is op zich een prima programma dat doet wat het belooft. Alleen geeft het ergens een vals gevoel van veiligheid. Gebruikers kunnen immers geen bestanden meer infecteren of stelen met behulp van verwisselbare media, maar dat heeft natuurlijk alleen zin als u het internet ook dichttimmert.

AdminDeviceLan 2.0

Freeware

Taal Engels

Download 2,4 MB

OS Windows 9x/Me/NT/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 4,85 MB harde-schijfruimte

Maker AlNiChas

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudige werking

Effectief stations uitschakelen van pc’s in het netwerk

Minpunten

Werkt uiteraard alleen op computers die de software erop geïnstalleerd hebben

Stations kunnen worden uitgeschakeld, maar geen internet

0 Reactie(s) op: AdminDeviceLan 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.