Adobe Creative Suite 5 komt eraan

Door: Evi Maquoi | 14 april 2010 12:27

Apps & Software

Creative Suite 5 is het nieuwe paradepaardje van Adobe, dat ons vandaag de voornaamste nieuwigheden liet zien. De voorlopige conclusie? Foto- en videobewerking kan een stuk eenvoudiger en sneller, statische bestanden kunnen snel omgevormd worden tot dynamisch artwork dankzij Flash Catalyst en tekenen in perspectief is een fluitje van een cent dankzij Illustrator CS5.

In Photoshop CS5 Extended is het veel gemakkelijker om personen of objecten uit te knippen dankzij de verbeterde randdetectietechnologie en betere maskeerresultaten. Storende objecten uit een foto halen is ontzettend eenvoudig met de Content Aware Fill-functie. Storende straatverlichting of een ongewenste toerist verwijdert u in een handomdraai. Photoshop vervangt het geselecteerd gebied met pixels uit de omliggende zones met realistische resultaten als gevolg.

De HDR- en RAW-functies werden ook onder handen genomen en voor Bridge-gebruikers is er eveneens goed nieuws. Bridge is veel beter geïmplementeerd in Photoshop dankzij Mini Bridge, een balk onderaan in beeld waarmee u toegang krijgt tot uw fotoarchief. Via Puppet Tool, een functie die eerder al bestond als de Bones-tools in After Effects, kunt u bepaalde delen van een foto, bijvoorbeeld de slurf van een olifant, verplaatsen op een erg realistische manier.

De achtergrond van een foto weghalen kan erg snel zonder hoekige resultaten.

Eenvoudiger en krachtiger

De Creative Suite 5 Master Collection omvat meer dan 250 nieuwigheden. Helemaal nieuw is de toepassing Flash Catalyst. Hiermee kunt u statisch artwork (een Illustrator- of Photoshop-bestand) zonder enige codekennis omtoveren tot dynamisch materiaal. Knoppen of scrollbalken maken is werkelijk een fluitje van een cent.

De Perspective Grid Tool in Illustrator maakt het erg eenvoudig om perspectieftekeningen te maken en dankzij de nieuwe brush engine krijgt u het gevoel dat de pen van uw tekentablet een echt penseel is. In InDesign is het mogelijk om bijschriften te koppelen aan de metadata van foto’s waardoor de auteur, titel of fotobeschrijving automatisch verschijnt. In Flash is het nu mogelijk om tekst te bewerken en dankzij de verschillende code snippets is het voor beginners erg eenvoudig om te leren scripten. Dreamweaver-gebruikers zullen merken dat de lorem ipsum-tekst in de templates vervangen is door nuttige instructies. Bovendien is het dankzij het gloednieuwe Browserlab erg eenvoudig om uw website in de verschillende browsers te bekijken om er zo eventuele fouten uit te halen. In Premiere Pro (64 bit) en After Effects kunnen we vooral sneller gaan werken door in 1/2 of 1/4 resolutie te monteren zonder rendering.

Creative Suite 5 ziet er goed uit. De vernieuwingen in de verschillende pakketten zorgen ervoor dat u vlotter en dynamischer bewerkingen kunt uitvoeren. De Engelstalige versie moet binnen dertig dagen in de winkelrekken liggen. Op de Nederlandstalige editie moeten we nog enkele weken langer wachten.

Dankzij de vernieuwde Brush-engine van Illustrator maakt u echte kunstwerken in een handomdraai.

0 Reactie(s) op: Adobe Creative Suite 5 komt eraan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.