Adobe Photoshop Elements 12 - Zelfs huisdieren ogen fraai

Door: kees-krick | 06 februari 2014 09:32

Review

Traditiegetrouw heeft Adobe de jaarlijkse update van de populaire fotobewerker Photoshop Elements uitgebracht. Inmiddels is dat versie 12. Nieuw in deze versie is het verhelpen van 'rode ogen' bij huisdieren en het eenvoudig verschuiven van objecten naar een andere plek in de foto.

Adobe Photoshop Elements 12

Prijs

€ 98,40, € 79,95 (upgrade), € 121,77 (bundel met Premiere Elements)

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8; Mac OS X

Meer informatie

http://ct.link.idg.nl/pel

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Verplaatsen objecten
  • Flitsogen huisdieren
  • Minpunten
  • 32 bit onder Windows
  • 16 bit-kleurbewerkingen beperkt

Het verhelpen van 'rode ogen' bij huisdieren en het verschuiven van objecten zijn meteen ook de meest opvallende nieuwe functies. Wereldschokkende veranderingen op het gebied van bewerken zijn er verder niet, al zijn er wel nog een aantal kleine handigheidjes toegevoegd.

Ook kun je foto's nu tussen apparaten delen via Adobe Revel, het fotonetwerk van Adobe. Via fotoalbums kunnen ze gerangschikt en eventueel gedeeld worden met anderen. Adobe Revel kun je een maand gratis uitproberen. Zonder abonnement kunnen daarna maximaal vijftig foto's per maand geplaatst worden.

Objecten op eenvoudige wijze verplaatsen.

Magisch verplaatsen

Wat bewerkingen betreft is het nu mogelijk om een object naar een andere plek in de foto te verplaatsen. De leemte wordt netjes gevuld met beeldinformatie uit de directe omgeving. Het werkt vooral prima bij niet al te complexe achtergronden. Een persoon op een grasveld van de ene naar de andere kant verplaatsen gaat bijvoorbeeld goed.

Houd er wel rekening mee dat het puur om verplaatsen gaat. Zet je iemand verder weg of dichterbij dan kloppen de verhoudingen niet meer.

Puzzelen

Verder gaat het vooral om kleine veranderingen. Na het rechtzetten van een foto worden lege hoeken automatisch opgevuld met omgevingsmateriaal, om er maar eentje te noemen. Je hebt ook invloed op het automatisch verbeteren van foto's. Ook zijn er enkele begeleide bewerkingen (onderdeel Met instructies) bijgekomen, zoals het omtoveren van een foto in een legpuzzel.

Laat een foto er als een legpuzzel uitzien.

Het verhelpen van flitsogen bij huisdieren is uiteraard ook het vermelden waard. Bij mensen worden de ogen rood, bij huisdieren vaak spookachtig wit. Daar kun je nu dus mee afrekenen. Op de Mac draait Elements nu eindelijk in 64 bit, onder Windows is het nog steeds een ouderwets 32bit-programma.

Conclusie

Er zijn vooral wat handigheidjes toegevoegd, waarbij het de vraag is of je ze tot nu toe gemist hebt. Opvallend is dat Elements onder Windows nog steeds een 32bit-programma is. Ook werken veel bewerkingen nog steeds niet in een 16bit-kleurenmodus. We zien graag dat deze twee punten in de volgende versie eindelijk eens worden aangepakt, want hiermee loopt Elements flink achter op de concurrentie.

0 Reactie(s) op: Adobe Photoshop Elements 12 - Zelfs huisdieren ogen fraai

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.