Advanced System Care PRO 3.8.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 april 2011 13:39

Apps & Software

Advanced System Care PRO is een goede keuze wanneer uw pc langzamer wordt. Dit kan zijn omdat u veel software hebt geïnstalleerd, er veel processen draaien op de achtergrond, bestanden gefragmenteerd raken of, erger nog, omdat de pc is geïnfecteerd met malware .

Advanced System Care PRO biedt een oplossing voor alle hierboven genoemde problemen. Dat is fijn, het is daarom des te irritanter dat het programma probeert om een werkbalk en allerlei andere software van het bedrijf geïnstalleerd te krijgen tijdens de installatie. Dit voelt – een beetje gechargeerd – als een antivirusprogramma dat een virus in zich draagt, oftewel: oppassen tijdens het installeren! Eenmaal geïnstalleerd blijkt dat het programma erg gebruiksvriendelijk is. Geen overdaad aan knoppen, geen talloze onduidelijke opties, maar een heldere indeling. Het is ietwat beangstigend dat het programma u direct aanraadt om een systeemherstelpunt te maken in verband met wijzigingen die het programma eventueel aanbrengt, maar dit is alleen maar een voorzorgsmaatregel. Wanneer u vervolgens een scan uitvoert, zal het programma zoeken naar registerproblemen, spyware, gefragmenteerde bestanden, malware en naar onnodige bestanden die u kunt verwijderen om ruimte vrij te maken. U wordt live op de hoogte gehouden van wat het programma vindt.

Het systeem scant op veel verschillende dingen, en zal altijd wel iets vinden om te verbeteren.

Het blijft altijd een beetje lastig om te bepalen wat te doen, wanneer een programma als dit problemen aantreft op uw pc. Tenzij u een software-expert bent, zullen alle gevonden waarden in het register u bijvoorbeeld weinig zeggen. Bovendien valt te betwisten of de ingrepen van het programma in het register van Windows 7 echt nuttig zijn. Verwijdering leverde tijdens het testen in ieder geval geen probleem op. Wat wel jammer is, is dat het programma remediesoftware is en geen preventiesoftware. Oftewel, het zal u niet beschermen tegen spyware-besmetting, maar kan deze alleen achteraf verhelpen wanneer u scant. Beveiligingssoftware hebt u hiernaast dus nog wel nodig.

Een handige optie is Turbo Boost. Wanneer u deze optie inschakelt, worden processen die op dat moment niet worden gebruikt (zoals automatische updates, printer services etc) uitgeschakeld, tot u ze weer nodig hebt. Dit moet zorgen voor een versnelling van het systeem.

Door Turbo Boost in te schakelen worden systeemprocessen tijdelijk uitgeschakeld om het systeem te versnellen.

Het objectief meten wat een programma daadwerkelijk voor verbeteringen oplevert is moeilijk. We hebben het bewust laten draaien op een systeem waarvan we wisten dat het in slechte staat was. De resultaten waren toch best indrukwekkend. Het opstarten van Windows duurde aanzienlijk korter, en Windows had aanzienlijk minder bedenktijd nodig om bepaalde (eenvoudige) handelingen uit te voeren. Helemaal als nieuw werd het systeem echter niet, dus een herinstallatie van Windows blijft effectiever, maar wellicht is dat ook wel een beetje teveel gevraagd.

Advanced System Care PRO 3.8.0

Prijs $12,95 (ca. € 10,70), licentie voor 1 jaar

Taal Nederlands

Download 7,8 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 300 MHz, 256 MB geheugen, 30 MB harde-schijfruimte

Maker iObit

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zeer fijne, intuïtieve interface

Veelzijdig programma met oplossing voor veel verschillende problemen

Test-pc werd daadwerkelijk sneller

Minpunten

Jammer dat tijdens de installatie andere software wordt aangesmeerd

Weinig uitleg over wat er precies gevonden wordt

Geen realtimebescherming

0 Reactie(s) op: Advanced System Care PRO 3.8.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.