Aero Snap bij meerdere monitoren

Door: Edmond Varwijk | 16 november 2010 19:11

How To

Twee monitoren aan één computer staat bekend als een van de grootste verbeteringen van het gebruiksgemak van de pc. Jammer dat juist dan Aero Snap (ofwel genaamd 'Slimme indeling van vensters') niet zo werkt als bedoeld.

Met Aero Snap kunt u eenvoudig een venster aan de linker- of rechterkant van het computerscherm ‘vastplakken’ en precies de helft van het scherm laten vullen. De truc is een venster met de muis beet te pakken en het naar een van de randen van het scherm te slepen. Is Windows 7 op de pc geïnstalleerd, zal het venster zodra u de rand van het bureaublad bereikt en de muis loslaat, de aanpassing van de venstergrootte uitvoeren. Ideaal wanneer u twee documenten of twee vensters van de Windows Verkenner naast elkaar wilt weergeven.

Hebt u echter niet één, maar twee of meer monitoren tegelijk aan de pc gekoppeld, dan heeft Aero Snap een beperking. De rand waar nu het bureaublad overgaat van het ene beeldscherm naar het andere, wordt door Aero Snap ineens niet meer als een ‘snap area’ (kleefgebied) gezien. Sleept u een venster met de muis naar die tussenrand, dan gebeurt er niets. Het venster verschijnt gewoon op het andere scherm en wordt niet mooi tegen de rand geplaatst.

Een jammerlijke fout, vooral omdat juist bij gebruik met meerdere monitoren, Aero Snap nog meer zijn waarde kan bewijzen. Maar er is een oplossing: bestuur de vensters niet met de muis, maar met het toetsenbord. Aero Snap kan namelijk ook vensters plakken via toetscombinaties met de Windows-toets plus een van de pijltjestoetsen. En deze versie van Aero Snap werkt wél bij meerdere beeldschermen.

Hebt u dus twee beeldschermen aan de pc aangesloten en op het rechterscherm staat een venster dat u graag tegen de middenrand van de twee schermen wilt plakken, druk dan de Windows-toets in en tegelijkertijd ook de pijl Links. Het venster wordt nu verplaatst naar links en ‘klikt’ vast aan de middenberm tussen de twee beeldschermen. En het werkt ook andersom. Wilt u een venster dat op het linkerscherm staat tegen de middenberm plakken, gebruik dan Windows-toets plus pijl Rechts.

Wat met de muis niet wil, kan met het toetsenbord dus wel.

Verwante toetscombinaties zijn:

Windows-toets+PijlOmhoog: venster maximaliseren

Windows-toets+PijlOmlaag: venster kleiner maken (1x indrukken) of minimaliseren naar de taakbalk (2x indrukken)

0 Reactie(s) op: Aero Snap bij meerdere monitoren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.