Aero Snap in Windows 7 uitschakelen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 05 november 2010 13:44

Apps & Software

Windows 7 probeert u door middel van handige opties het leven op de computer makkelijker te maken. Zo kunt u vensters naar de bovenkant van het scherm slepen om deze te maximaliseren, of naar een hoek van het scherm om, bijvoorbeeld, twee vensters naast elkaar te tonen (een functie genaamd Aero Snap ofwel ‘Slimme indeling van vensters’). Maar hoe schakelt u dit uit als u deze functie vervelend vindt?

Immers, hoe handig deze functie in sommige opzichten ook kan zijn, het kan ook heel irritant werken als u veel vensters open hebt en voor de zoveelste keer per ongeluk een venster maximaliseert terwijl u deze slechts even wilde verplaatsen. Gelukkig is uitschakelen niet ingewikkeld, maar het vereist wel een aanpassing in het register.

Met de functie Slimme indeling van vensters versleept u vensters, om ze, bijvoorbeeld de helft van het scherm in te laten nemen.

Klik op Start en typ in het invoerveld regedit. Druk op Enter om de registereditor te openen. Blader naar HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop. In het rechterdeelvenster zoekt u de sleutel WindowsArrangementActive. Dubbelklik hierop om het venster voor deze optie te openen. In het veld Waardegegevens verandert u 1 in 0 en klikt u op OK. Sluit de registereditor af en herstart Windows om de nieuwe instellingen te activeren. De slimme indeling van vensters en de bijbehorende sneltoetsen (Windows-toets+PijlLinks, en idem rechts, omhoog en omlaag) zijn nu uitgeschakeld.

Een eenvoudige aanpassing in het register schakelt deze functie uit.

Uiteraard is deze aanpassing niet definitief. Besluit u bij nader inzien dat u de functie toch wel handig vond, dan doorloopt u bovenstaande stappen opnieuw en verandert u de waarde 0 simpelweg weer in 1. Na een herstart zal de functie weer zijn ingeschakeld.

1 Reactie(s) op: Aero Snap in Windows 7 uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 15 december 2013 09:39 Anoniem
    Bedankt voor de tip!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.