Agenda-items opslaan in Excel met Automator

Door: Martin Gijzemijter | 30 april 2014 08:30

How To

We hebben al eens eerder aangegeven dat Automator echt een fantastisch programma in OS X is om zaken te automatiseren. Nu gaan we dat weer doen, ditmaal door Agenda-items in OS X automatisch om te zetten naar Excel. Handig als de belastingdienst je gangen een keer wil nagaan.

Takenreeks creëren

Hoewel het resultaat uiteindelijk zichtbaar zal zijn in Excel, heb je Excel zelf niet nodig voor het maken van een spreadsheet met je afspraken. Automator neemt je al het werk uit handen. Start Automator (bijvoorbeeld door Automator te typen in Spotlight en het programma te starten), klik op Archief / Nieuw en vervolgens op Takenreeks.

In het overzicht onder het kopje Bibliotheek klik je op Agenda en sleep je de volgende drie items naar het rechterdeelvenster: Get Specified Calendar Items, Filter Calendar Items, en Event Summary (let op: in het overzicht onder Bibliotheek hebben deze opties nog een Engelse naam, zodra je ze sleept worden ze ineens Nederlands).

Vervolgens klik je op Hulpprogramma's onder Bibliotheek en sleep je de optie Copy to Clipboard onder de opties die je zojuist hebt gesleept. Klik nu op het kopje Bibliotheek en vul Excel in, in het zoekveld. Sleep nu de opties Nieuwe Excel-werkmap maken en Klembord-inhoud in Excel-werkmappen plakken (tja die is dan weer wél in het Nederlands) onder de opties die je eerder hebt gesleept.

Eerst dien je een takenreeks aan te maken, zodat Automator weet wat het moet doen.

Takenreeks configureren

Nu je alle benodigde taken hebt gecreëerd, is het tijd om ze te gaan configureren. Klik op de eerste taak in het lijstje (die heet dus nu Haal opgegeven Agenda-onderdelen op) en vervolgens op Voeg toe. Vervolgens krijg je een lijst te zien met beschikbare agenda's, klik op de agenda die je wilt toevoegen en vervolgens op Voeg toe. Klik op de tweede optie, Filter Agenda-activiteiten, en kies voor de optie Alle. Verander Inhoud nu in Begindatum en voer de datum in vanaf wanneer je de agenda-items wilt exporteren.

Klik nu op het plusteken daarnaast om nog een veld toe te voegen, en selecteer daar Einddatum, waarin je logischerwijs de datum invult tot wanneer je de agenda-items wilt exporteren. De rest van de takenreeks staat al standaard goed geconfigureerd. Om nu de actie uit te laten voeren, klik je op Voer uit, bovenin. De takenreeks zal worden uitgevoerd, en Excel wordt automatisch opgestart met het overzicht van je afspraken uit de genoemde periode.

Na het configureren van de takenreeks, worden alle handelingen automatisch uitgevoerd.

1 Reactie(s) op: Agenda-items opslaan in Excel met Automator

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 mei 2014 14:16 Anoniem
    Tja, waarom
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.