Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Agent Ransack 2010

Door: Joris Peterse Joris | 18 februari 2011 16:33

Apps & Software

Digitale sloddervossen of computergebruikers met een enorme verzameling bestanden kunnen regelmatig een bestandje kwijt zijn. Agent Ransack is een handige speurneus om grondig de schijven uit te pluizen en de bestanden te vinden die u nodig hebt.

Het grote voordeel van Agent Ransack ten opzichte van Windows’ ingebouwde zoekservice is dat het programma niet alleen in bestandsnamen zoekt, maar ook door de daadwerkelijke inhoud van Office- en pdf-documenten gaat. Zo’n grondige zoektocht leidt wel tot extra lange wachttijden. In het tabblad Main kunt u gelukkig specifiek aangeven in welke schijven, mappen en submappen gezocht moet worden. Middels de expertmodus van het programma kunt u zoekvoorwaarden stellen aan de aanmaak- en wijzigingsdatum en de bestandsgrootte. Onder het tabblad Options kunt u zelfs nog meer zoekvoorwaarden instellen. Een klik op de Start-knop rechts start Agent Ransacks speurtocht.

De kleine, doch overzichtelijke interface helpt u meteen op weg met zoeken.

Tijdens het zoeken verschijnen in de kleine doch overzichtelijke interface de eerste zoekresultaten. Heel fijn van deze zoekresultaten is dat wanneer u een gevonden bestand selecteert, u een kleine preview van het bestand kunt zien. De zoektermen in het bestand worden blauw uitgelicht, zodat u in één oogopslag ziet of het programma het goede bestand heeft opgespoord. U kunt door de mappenstructuuranimatie aan de rechterkant gemakkelijk zien of het programma nog aan het zoeken is, of reeds klaar is. Een ander voordeel van Agent Ransack is dat het zoekproces het systeem niet overdadig belast, waardoor u zonder problemen verder kunt werken. Hoewel dit natuurlijk wel afhankelijk is van de capaciteiten van uw systeem. Wanneer het zoekproces voltooid is, verschijnen rechts in de interface statistieken. Hierin kunt u nog eens hoeveel bestanden zijn gevonden, hoeveel megabyte is doorzocht en hoelang hiervoor nodig was.

De zoekresultaten worden in een overzichtelijke lijst getoond. U kunt onder andere sorteren op naam, locatie of type bestand.

Vreest u dat u vaker dezelfde zoekopdracht zal moeten uitvoeren, dan is dat ook geen probleem. U kunt uw zoekcriteria opslaan, om ze later weer op te vragen. Ook kunt u de zoekresultaten exporteren of afdrukken.

Al deze functies maken Agent Ransack het meest uitgebreide en grondige zoekprogramma dat we tot nu toe zijn tegengekomen. Sterker nog, vrijwel de gehele Computer!Totaal-redactie kan niet meer zonder. Het enige dat ontbreekt is een indexeermogelijkheid om zoekresultaten sneller op uw scherm te toveren.

Agent Ransack 2010

Freeware

Taal Engels

Download Windows 32 bit 2,9 MB; Windows 64 bit 3,6 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel zoekmogelijkheden

Zoeken binnen Office- en pdf-bestanden

Minpunten

Zoeken kan veel tijd in beslag nemen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: Agent Ransack 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.