Agrowi 1.1.0

Door: Evi Maquoi | 13 mei 2010 09:28

Apps & Software

Sinds de lancering van Windows 7 is het - eindelijk - mogelijk om op tijd en stond automatisch van bureaublad te wisselen zonder dat u daar zelf iets voor moet doen. Er bestaan echter al lang gratis programma’s die hetzelfde doen voor oudere versies van Windows. Agrowi, bijvoorbeeld.

Agrowi is een toepassing van Nederlandse makelij die u op regelmatige tijdstippen automatisch verrast met mooie bureaubladachtergronden. Standaard beschikt Agrowi over elf mooie achtergronden, netjes gegroepeerd in een zogenoemde collectie. Van de skyline van Atlanta en een waterval in Utah tot een landschapsfoto uit Alaska. U kunt de plaatsing (centreren, vullend of overlappend), de wisselfrequentie (van 5 minuten tot 31 dagen) en de volgorde (willekeurig of op volgorde) volledig zelf instellen. Via het tabblad Kalender kunt u zelfs instellen of u rechts of links, boven of onder een kalender wil publiceren op de achtergrond.

Via het tabblad Instellingen kunt u Agrowi helemaal naar uw hand zetten.

Meer achtergronden

Het standaardaanbod van Agrowi is wel héél erg beperkt (11 achtergronden!). Gelukkig kunt u via de website van de maker volledig gratis enkele honderden bureaubladachtergronden downloaden. Deze staan netjes geklasseerd per categorie: van 3D, abstract, computer en dieren tot gaming, landschappen, films en voertuigen. Wanneer u het ksa-bestand gedownload hebt, komt het automatisch in een nieuwe collectie terecht. De mogelijkheid om meerdere (of álle) achtergronden in één keer te downloaden bestaat helaas niet. Wie een hele reeks wil downloaden, is dus best even zoet.

Collecties met eigen foto’s aanmaken behoort gelukkig ook tot de mogelijkheden. Nadat u uw collectie een naam hebt gegeven, kunt u naar hartenlust afbeeldingen van Windows Verkenner naar Agrowi zwieren. Het programma kan overweg met afbeeldingen in jpg-, png- en bmp-formaat.

U kunt wallpapers downloaden of eigen foto’s importeren in nieuwe collecties.

Conclusie

Agrowi is leuk voor Windows XP- en Vista-bezitters. Wie over Windows 7 beschikt kan gewoon de ingebakken bureaubladwisselaar gebruiken. Het aantal standaardbureaubladen van Agrowi is wel erg laag, maar gelukkig kunt u op de website van de maker een uitgebreid arsenaal downloaden. Jammer dat u niet een volledige categorie in één keer kunt binnenhalen. De maker biedt wel enkele achtergronden voor dualscreens aan en dat is een troef. De mogelijkheid om een kalender te plaatsen op uw bureaublad is leuk, indien u hier tenminste geen widget voor gebruikt. Wij zijn niet heel erg onder de indruk van Agrowi. Wallpaper Juggler, John’s Background Switcher en WallPappa lijken betere alternatieven.

Agrowi 1.1.0

Freeware

Taal Nederlands

Medium 3,5 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Kruit Software

Oordeel 6/10

Pluspunten

Nederlandstalig

Collecties maken

Kalenderfunctie

Aanbod voor dualscreen

Minpunten

Weinig standaardachtergronden

Volledige categorie in één keer downloaden is niet mogelijk

Niet linkbaar met Flickr of andere dienst

0 Reactie(s) op: Agrowi 1.1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.