Air Video HD: De perfecte videospeler voor iOS?

Door: Robin Smit | 06 september 2013 15:17

Apps & Software

Vanaf het eerste moment dat ik in het bezit ben van een iPhone en iPad, loop ik tegen het probleem aan dat het bekijken van films op deze apparaten altijd gedoe geeft. De ondertiteling werkt niet, bestandsformaten worden niet ondersteund, of het is simpelweg te ingewikkeld.

Met Air Video HD lijken deze problemen nu verleden tijd. Air Video HD is een app die het mogelijk maakt om vanaf een iPhone of iPad films te bekijken die staan opgeslagen op een computer. Hiervoor wordt de rekenkracht van de computer gebruikt, om de films tijdens het afspelen in een formaat om te zetten dat door een iPhone of iPad wordt herkend. Dit kan worden gedaan over het internet of jouw lokale netwerk. Wanneer je echter een film zonder internet wil kunnen bekijken, is het ook mogelijk deze op te slaan op je iPhone of iPad.

Wat Air Video HD zo goed maakt is dat de app door iedereen te begrijpen is, maar toch alle functionaliteit biedt die ik zoek in een dergelijke app. Zo installeer je een klein programma op de computer waar jouw films staan opgeslagen en vervolgens vertel je dit programma waar jouw films zijn te vinden. Jouw iPhone of iPad vindt vervolgens automatisch deze computer wanneer je op hetzelfde netwerk bent aangesloten. Met een druk op de knop start je en film. Het enige dat jij de app nog moet vertellen is of je wel of geen ondertiteling wil hebben.

Waar je wel op moet letten bij Air Video HD is dat je beschikt over een snel netwerk en niet te ver van het draadloze toegangspunt af zit. Zo kon ik bijvoorbeeld bij mij in de tuin slecht films kijken, omdat het internet hier simpelweg niet snel genoeg was. Uiteraard is het mogelijk om in deze situaties films vooraf op te slaan op een iPhone of iPad.

Kortom

Air Video HD is een app waarmee het mogelijk is om films die staan opgeslagen op een computer, af te spelen op een iPhone of iPad. De app weet zich te onderscheiden door de vele functies die toch in een gebruiksvriendelijk jasje zijn gestoken. Wel is een snel netwerk vereist om video's soepel te kunnen afspelen.

Beoordeling 9/10

Prijs: € 2,69

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Mac & Windows

Getest op: iPhone & Mac

Download Air Video HD in de App Store

De software voor je computer vind je op de website van Air Video.

2 Reactie(s) op: Air Video HD: De perfecte videospeler voor iOS?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 september 2013 17:26 Anoniem
  Wat is snel? Ik heb er wel eens mee getest en het haperde meteen bij simpele filmpjes die ik wel via WiFi op de laptop kan afspelen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 april 2015 10:22 Anoniem
  Apple tv3 niet te jailbreaken? Dit is gewoon de perfecte oplossing voor je media te streamen via apple tv#
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.