Al je chats bij elkaar met All-in-One Messenger

Door: Martin Gijzemijter | 18 oktober 2016 06:52

Apps & Software

Facebook Messenger is een superhandig platform om te communiceren met anderen. Hetzelfde geldt voor Google Hangouts, Skype, WhatsApp enzovoort. Ieder platform heeft zo z’n eigen voordelen (en contactpersonen) maar het is natuurlijk enorm onpraktisch dat ieder platform via een eigen website/app benaderd moet worden. Kan dat niet anders? Gelukkig wel, met All-in-One Messenger.

All-in-One Messenger installeren

Er is een manier om al je chats te combineren in één app, met behulp van een Chrome-app genaamd All-in-One Messenger. Wanneer je deze extensie/app installeert, kun je aangeven welke chats je wilt gebruiken, en vanaf dat moment heb je dus nog maar één app nodig voor alle chatplatformen. De app is gratis, en installeer je door in de Chrome Web Store te zoeken naar All-in-One Messenger en te klikken op Toevoegen aan Chrome. Het programma wordt toegevoegd aan de Chrome-apps. Klik erop om direct aan de slag te gaan. Lees ook: De 15 beste extensies voor Google Chrome.

Chatdiensten selecteren

Zodra de app is gestart, kun je aangeven welke chatdienst(en) je graag wilt gebruiken. Je moet dan natuurlijk nog wel bij de betreffende dienst inloggen. Dit werkt voor iedere dienst weer anders. Klik je bijvoorbeeld op WhatsApp, dan dien je je smartphone erbij te pakken en in WhatsApp de getoonde QR-code op je beeldscherm te scannen. Klik je op Facebook, dan dien je in te loggen bij Facebook en – indien je hebt gekozen voor tweestapsauthenticatie – de inlogcode in te voeren die op je smartphone wordt getoond. Eenmaal gekoppeld worden de diensten bovenin als tabbladen getoond, waarbij je per dienst kunt aangeven of je notificaties/geluiden wilt of niet.

Selecteer de diensten die je wilt gebruiken en log bij iedere afzonderlijke dienst in.

Privacy/veiligheid

All-in-One Messenger is wat ons betreft de meest efficiënte app voor het combineren van chatdiensten die we tot nu toe gezien hebben. Maar hoe zit het met de veiligheid/privacy? Daar lijk je weinig over te vrezen te hebben, aangezien de makers aangeven dat de chatdiensten niet via de app zelf verlopen, er wordt alleen maar toegang toe verstrekt. Oftewel, chats en login-informatie worden door de app niet opgeslagen. Wel is er een optie onderin wanneer je klikt op het pictogram met het tandwiel, dat de makers toestemming geeft om anonieme gebruiksinformatie te verzamelen. Dat vinkje kun je uiteraard uitzetten.

0 Reactie(s) op: Al je chats bij elkaar met All-in-One Messenger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.