Al je clouddiensten bij elkaar met Multcloud

Door: Martin Gijzemijter | 01 juni 2018 15:12

How To

Het combineren van clouddiensten is superhandig, maar het is natuurlijk nog veel nuttiger wanneer je al die diensten zou kunnen verkennen alsof het één lokale harde schijf is. Dat is precies de functionaliteit die MultCloud biedt, met als extra mogelijkheid het synchroniseren van bestanden tussen de diverse diensten.

1 Uitproberen / registreren

We beginnen direct even met een unieke functie van MultCloud, want wat we zo mooi vinden van deze dienst, is dat je niet eens een account hoeft te maken om de dienst uit te proberen. Surf maar eens naar www.multcloud.com. Ben je nieuwsgierig naar hoe de dienst werkt, dan beweeg je de muis over de knop Sign in en kies je vervolgens voor Experience without signing up. Je kunt nu de dienst verkennen zonder je gegevens achter te laten. Om écht volledig van MultCloud gebruik te maken moet je je natuurlijk wel gewoon registreren.

2 Clouddiensten toevoegen

Het idee achter MultCloud is dat alle diensten gezamenlijk één grote cloud vormen. Wanneer je bent ingelogd, bestaat de eerste stap uit het toevoegen van de diensten die je aan elkaar wilt koppelen. Klik linksboven op Add Cloud Drives. Je ziet dan een grote hoeveelheid diensten waar je uit kunt kiezen (iCloud zit er helaas niet bij). Klik op een dienst, vervolgens op Next, en log in bij de betreffende dienst. Herhaal dit voor alle clouddiensten die je wilt toevoegen (waarbij je ook meerdere accounts van dezelfde dienst kunt toevoegen).

3 Clouds verkennen

Wanneer je alle clouddiensten die je gebruikt hebt toegevoegd, dan zijn er drie manieren waarop je daar interactie mee kunt hebben. De eerste is daarvan is het simpelweg verkennen van deze diensten, alsof je in Windows Verkenner zit. Klik hiervoor op het tabblad Cloud Explorer bovenin. Aan de linkerkant zie je nu je toegevoegde diensten alsof het mappen zijn op je harde schijf en op die manier kun je ze ook bekijken. Je kunt dan ook heel eenvoudig bestanden van de ene dienst naar de andere slepen. Rechtsklikken op bestanden en mappen toont een contextmenu met extra opties.

4 Bestanden overzetten

Je kunt bestanden overzetten zoals je net hebt gezien, maar je kunt dat ook grootser aanpakken via de functie Cloud Transfer. In dit geval geef je bij From aan vanaf welke dienst je welke mappen of bestanden wilt synchroniseren, en bij To naar welke dienst dit moet worden gekopieerd. Door te klikken op de knop Options kun je nog wat extra parameters instellen, zoals wanneer er wel en niet overschreven moet worden. Daarnaast kun je aangeven dat je een mailtje wilt ontvangen wanneer de overdracht is voltooid.

5 Bestanden synchroniseren

Tot slot is synchroniseren tussen de clouds een mogelijkheid. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld de ene clouddienst wilt gebruiken om een reservekopie te hebben van de andere. Je klikt hiervoor op Cloud Sync. Ook hier geef je weer de bron op (aan de linkerkant) en de bestemming (aan de rechterkant). Kies je voor One-way Sync, dan worden de bestanden alleen van de bron naar de bestemming gekopieerd, kies je voor Two-way sync, dan wordt de inhoud van de geselecteerde accounts aan elkaar gespiegeld. Ook hier kun je via Options weer extra parameters instellen en een mailtje ontvangen bij voltooiing.

6 Betaald account

MultCloud kun je gratis gebruiken, maar daar zitten natuurlijk wel beperkingen aan. Je mag maximaal 2 TB aan gegevens overpompen en de hoeveelheid die je tegelijkertijd kunt verplaatsen is beperkt. Voor een betaald account betaal je 8 dollar per maand (ca. 6,40 euro) of 70 dollar per jaar (ca. 56,15 euro) als je in één keer betaalt. Niet alleen heb je dan onbeperkt dataverkeer, je krijgt ook toegang tot snellere servers, je kunt filters instellen voor bestandsoverdracht en bestandsoverdrachten/synchronisaties inplannen. Dat is lang niet voor iedereen interessant, maar naast de snelheid en hoeveelheid zijn het mooie extra’s.

Je moet natuurlijk wel meerdere clouddiensten gebruiken om iets aan MultCloud te hebben. Wil je weten welke je het beste kunt nemen? Dat lees je in het artikel Wat is de beste clouddienst?.

0 Reactie(s) op: Al je clouddiensten bij elkaar met Multcloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.