Al je clouds in één met Allway Sync

Door: robbin-ooijevaar | 21 augustus 2017 07:13

How To

Er zijn meerdere redenen om bestanden te synchroniseren tussen verschillende clouddiensten. Je bent bijvoorbeeld het overzicht kwijt of je werkt op je computer graag in Dropbox terwijl je op je smartphone liever de OneDrive-app hebt. In dit artikel gaan we een werkmap maken en deze synchroniseren tussen OneDrive en Dropbox. De truc werkt ook met Google Drive en/of andere diensten. We gebruiken Allway Sync om al je clouds in één te krijgen.

Stap 1: Allway Sync

De synchronisatie stellen we in op één computer en voeren we uit met de gratis versie van Allway Sync. Zorg ervoor dat de programma’s van de clouddiensten die je wilt synchroniseren op je computer staan. Dit is het geval als je je clouddiensten kunt bereiken via Windows Verkenner.

Open OneDrive via Windows Verkenner en maak hier een nieuwe map aan genaamd Mijn werkmap. Open nu Dropbox via Windows Verkenner en maak hier dezelfde map aan. Kopieer naar beiden mappen een paar testbestanden. Als je andere clouddiensten gebruikt en hiermee wilt synchroniseren (bijvoorbeeld Google Drive, iCloud Drive of Creative Cloud Files): het principe werkt hetzelfde.

Stap 2: Synchroniseren

Start Allway Sync en kies de Nederlandse taal via het menu Language / Dutch. Maak nu een nieuwe taak aan via Taak / Nieuwe taak toevoegen. Noem de taak Sync OneDrive met Dropbox via Taak / Hernoem taak. Je kunt links en rechts via de knop Bladeren een map opgeven. Kies rechts voor de map Mijn werkmap in je OneDrive en links voor de map Mijn werkmap in je Dropbox. Je krijgt waarschijnlijk een melding dat er substantiële verschillen zijn gevonden. Dit is normaal. Klik op Negeer en vervolgens Synchroniseren. De inhoud van beiden mappen is nu identiek.

Automatiseer het synchroniseren en bekijk ook de automatische foutafhandeling.

Stap 3: Extra clouddiensten

Klik nu op Taak / Eigenschappen / Automatische synchronisatie en geef aan wanneer je wilt synchroniseren, bijvoorbeeld bij het afmelden van Windows of elke tien minuten. Bij Foutafhandeling kun je aangeven wanneer Allway Sync je moet waarschuwen (bijvoorbeeld bij substantiële verschillen) of automatisch actie mag ondernemen (negeren). Maak eventueel een nieuwe taak aan waarmee je je werkmap in OneDrive laat synchroniseren met een gelijknamige map bij een andere clouddienst. Stel ook hier de automatische synchronisatie in en bekijk de instellingen van de foutafhandeling. Let op: synchroniseren gaat altijd in twee richtingen. Als je dus een bestand wist uit de map Mijn werkmap van je Dropbox, wordt het bestand ook gewist uit je andere clouddiensten.

0 Reactie(s) op: Al je clouds in één met Allway Sync

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.