Al je foto's in de cloud met Google Foto's

Door: dirk-schoofs | 19 augustus 2018 13:55

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 05: Partneraccount

Wil je met je partner meer delen dan één enkel album, dan kun je een partneraccount aanmaken. Open daartoe de webpagina van Google Foto’s, klik linksboven op het hambugermenu en klik op Partneraccount toevoegen. Je voert eerst de naam of het e-mailadres van je partner in. Vervolgens beslis je of je partner alle foto’s vanaf vandaag mag zien, of dat hij/zij ook toegang krijgt tot de oudere foto’s. Daarna klik je op Uitnodiging verzenden. Om toegang te krijgen tot de gedeelde bibliotheek moet je partner ook een Google-account hebben.

Tip 5 Je kunt zelfs je volledige fotobibliotheek met je partner delen.

Geanimeerde gifjes

Overal op sociale media duiken bewegende foto’s op, de zogenaamde geanimeerde gifs. Met Google Foto’s maak je in een paar seconden zo’n animatie. Open de Assistent, te zien in de linkermarge van de homepage, en klik dan op Animatie. Selecteer een reeks foto’s, minstens twee en maximaal vijftig, en klik rechts bovenaan op Maken. Het gif-bestand kun je daarna delen via e-mail of via een van de sociale netwerken.
We maken een animated gif van drie foto’s.
Voor eenvoudige bewerkingen heb je geen externe fotobewerker meer nodig

Tip 06: Bewerken

Zitten er een paar foto’s tussen die wel een eenvoudige retouchering kunnen gebruiken, dan heb je daar geen extern programma meer voor nodig. Open een foto en klik rechtsboven op de knop die eruitziet als drie kleine schuifregelaars. In de editor vind je onder meer een tool om de afbeelding te roteren en uit te snijden. Met de drie schuifregelaars corrigeer je de helderheid, kleur en scherpte. De eerste twee schuifregelaars kun je nog verder openklappen in een hele reeks subregelaars. Verder beschikt de editor ook over een stel kant-en-klare filters, waaronder een auto-correctiefilter en een schuifje om de intensiteit van het filter te regelen. Door op de bewerkte foto te klikken en de muisknop ingedrukt te houden, vergelijk je de originele afbeelding met jouw bewerkingen.
Tip 6 Het filter Bazaar kalefatert het blauw uit de foto op, de intensiteit daarvan regel je met de schuifregelaar.

Tip 07: Batch-upload video

Heb je veel video’s met je smartphone gemaakt en wil je er een aantal (of allemaal) op je YouTube-kanaal plaatsen? Google Foto’s ondersteunt een batch-upload naar YouTube. Omdat alle video’s, samen met je foto’s, waarschijnlijk automatisch gesynct worden naar Google Foto’s, kun je ze vanuit daar gemakkelijk publiceren op YouTube. Log in op je YouTube-kanaal en ga naar de uploadpagina. Klik daar op de knop Importeer video’s van Google Foto’s. Werk je op je pc, dan kun je de video’s vanuit Google Foto’s ook gewoon naar het upload-gedeelte slepen. Zijn je video’s geüpload, dan kun je ze voorzien van een titel en trefwoorden.

Tip 7 Via de knop rechtsboven kun je vanuit Google Foto’s een reeks filmpjes naar YouTube uploaden.
Koppel je smartphone aan je Chromecast en toon je fotoalbum op je tv als diashow

Tip 08: Chromecast

Komen er na je vakantie mensen op bezoek om je foto’s te bekijken, maar heb je geen zin of tijd gehad om een fotoalbum te maken, dan kun je je Google Foto’s-album ook gewoon als diashow op je tv tonen. De enige voorwaarde is dat je smartphone aan een Chromecast gekoppeld is. Open op je smarthpone het album, klik rechtsboven op de drie puntjes en selecteer Diashow. Klik dan rechtsboven op de Chromecast-knop en kies je Chromecast. Er wordt nu een verbinding gelegd waarna Google Foto’s alle foto’s vanaf je smartphone in volledige schermgrootte naar je tv streamt. Om de diashow te stoppen, druk je op de Esc-toets.

Tip 09: Verberg je locatie

Foto’s die je met de smartphone maakt, bevatten informatie over de locaties waar je de afbeeldingen hebt gemaakt. Handig voor jezelf en voor Google, zodat de afbeeldingen automatisch gegroepeerd worden naar locatie. Maar wil je je foto’s delen via sociale media, dan is het wellicht niet de bedoeling dat iedereen erachter kan komen waar je de opnamen geschoten hebt. Ga via de hamburgerknop naar de Instellingen en klap de groep Delen open om de voorkeuren aan te passen. Daar vink je de optie Geografische locatie verwijderen uit items die zijn verdeeld via een link aan.

Tip 9 Bij de foto’s die je deelt, zal de geografische info verwijderd worden.

0 Reactie(s) op: Al je foto's in de cloud met Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.