Al je muziek beheren met MusicBee

Door: dirk-schoofs | 30 april 2018 10:39

How To

De meeste muziekliefhebbers zijn behoorlijk gulzig als het om hun audiocollectie gaat. Heb je ondertussen duizenden nummers op je computer staan en heb je het gehad met iTunes, dan komt MusicBee als een geschenk uit de hemel. Dit is een player die het moet hebben van eenvoud en snelheid.

Scannen

Je kunt MusicBee hier downloaden. Tijdens de installatie kun je zien dat deze gratis player veel talen ondersteunt, waaronder het Nederlands. De eerste keer dat je MusicBee gebruikt, stelt de applicatie voor om het systeem te scannen. Deze applicatie haalt ook nummers uit de bibliotheken van iTunes en Windows. Het scannen gaat razendsnel en MusicBee sorteert alles netjes op artiest en daarna per album. Wanneer je achteraf nog meer liedjes wilt toevoegen, klik je op het pijltje in de bovenste balk en zo ga je via Bestand naar Bestanden aan bibliotheek toevoegen of Scan mappen op nieuwe bestanden.

MusicBee gaat zelf op zoek naar de muziek op je pc.

Afspelen en lijsten

Om een liedje af te spelen, dubbelklik je op de titel of je gebruikt de rechtermuisknop en kiest Nu afspelen. Via dezelfde weg maak je een wachtrij: selecteer dan de opdracht Plaats als volgende in de wachtrij. Rechtsboven zie je de lijst van nummers die de player afwerkt. Onder het tabblad Afspeellijsten staan drie standaardlijsten klaar: Recent Afgespeeld, Recent Toegevoegd en Top 25 Vaakst Afgespeeld. Een nieuwe lijst maak je met de rechtermuisknop in de Afspeellijst Verkenner. Je voegt een liedje aan een afspeellijst toe door in de bibliotheek te rechtsklikken op een titel en te kiezen voor Aan afspeellijst toevoegen. Je kunt ook een zogenaamde auto-afspeellijst aanleggen, dat is een slimme lijst die MusicBee zelf aanlegt op basis van criteria die je dan zelf vastlegt.

Rechtsboven vind je de wachtrij van de nummers die worden afgespeeld.

Extra’s

In het tabblad Muziekverkenner krijg je een soort fiche waar je meer albums van de artiest ontdekt, je het profiel kunt lezen en vergelijkbare artiesten terugvindt. Omdat het oog ook wat wil, kun je MusicBee verschillende skins geven via het menu Beeld / Theater modus. In deze modus bepaal je zelf wat je wilt zien: een foto van de artiest, een diashow van artwork, de tekst of een combinatie ervan.

Het programma haalt zelf het artwork en de tekst van het internet.

0 Reactie(s) op: Al je muziek beheren met MusicBee

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.